POVIŠICA USRED KRIZE Svakom zaposleniku najmanje 600 kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zaposlenici tvrtke Bjelin itekako mogu biti zadovoljni jer su unatoč neočekivanoj krizi dobili povišicu. Radi se o povećanju plaće koje je dogovoreno još u prosincu prošle godine kada je Uprava donijela odluku da plaće u 2020. godini rastu za pet posto, a svakom zaposleniku smiješi se i dodatak od 20 kuna za topli obrok. Odluka je na snagu stupila još 1. ožujka, a nije jedina u korist radnika.

– Dogovorili smo regres od 2 500 kuna koji će biti isplaćen u osmom mjesecu, prije nego idemo na godišnji odmor, a dogovorene su i božićnice u iznosu od 2 500 kuna što će ići u 12. mjesecu, odmah poslije plaće. Sve je naravno neoporezivo – otkriva predsjednik sindikata Zvjezdan Burek.

Uz to, u tvrtki je bila nekolicina radnika koji nisu imali stalni radni odnos, no kako kaže Burek, i za to su se izborili te sada svi imaju stalno zaposlenje, a primanja su radnicima porasla za najmanje 600 kuna. Tijekom koronakrize zaposlenici Bjelina neke su dane proveli i doma, no ti se dani nisu evidentirali kao godišnji odmor, već su bili uredno plaćeni. Zadovoljstvo donesenim odlukama ne krije ni zaposlenik Dino Vrančić.

– Naravno da sam zadovoljan, kako ne bih bio, pogotovo uzevši u obzir ovu situaciju koja je nastala zbog koronavirusa, gdje ljudima smanjuju plaće pa čak i prekidaju radni odnos, dok mi dobivamo povišicu – kaže Vrančić.

U periodu kada su zaposlenici bili kod kuće, tvrtka je nabavila zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva te pripremila sve ostale potrebne mjere kako bi svi ostali sigurni i zaštićeni. (D. Aleksić)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!