ŽELJE I MOGUĆNOSTI Neke projekte mogli bi odgoditi na iduću godinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Posljednjih dana puno se priča tko će rezati plaće, tko će se odreći naknada i na koji način pomoći posrnulom gospodarstvu. Ova tema nije zaobišla niti Đulovac, čiji proračun puni se puni slabije od očekivanog.

– Da bismo imali ipak neku normalu projekciju uzeo sam za pravo da do šestog mjeseca ne idemo čak ni u rebalans proračuna nego da detaljnije snimimo način na koji se proračun puni, a onda ćemo vidjeti od kojih projekata odustajemo – rekao je načelnik Općine, Drago Hodak.

Jasno je kako će se prvo odustati od onih projekta, navodi Hodak, koje Općina sama financira u potpunosti. Ono što je financirano iz europskog programa Ruralnog razvoja, mjere 7, zahvaljujući čemu je već završen dom u Bastajima, a ostaje još za završiti novi dječji vrtić, obećaje Hodak, neće se nipošto odustati. Tek je za vidjeti hoće li nadležna ministarstva išta u ovoj godini puštati lokalnim sredinama, svjestan je Hodak.

– Drugi projekti upitni su, naravno, ne kažem da se neće ostvariti već da ćemo pričekati šesti mjesec, a onda na kraju krajeva ako bude potrebno pričekat ćemo i 2021. godinu u kojoj će se s većim projektima nastaviti – kaže Hodak.

U Općini s nestrpljenjem čekaju da vide kako će se stvari s koronavirusom odvijati dalje, a na prvom mjestu ipak im je zdravlje svih žitelja. Za projekte će, umiruje situaciju Hodak, biti vremena i u narednim mjesecima i godinama. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!