NOVA ULAGANJA Sve je spremno za obnovu škole u Blagorodovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – Jedan od spremnih projekata Bjelovarsko-bilogorske županije odnosi se na kompletnu energetsku obnove zgrade Područne škole u Blagorodovcu koja se nalazi u općini Dežanovac. Europski je to projekt vrijedan 523 tisuće kuna koji će obuhvatiti obnovu vanjske ovojnice, izolaciju stropa prema tavanu, zaštitu ukopanog zida, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, podova, rasvjete i niz drugih potrebnih radova. Župan Damir Bajs prisustvovao je potpisivanju ugovora, ali i podsjetio kako je Bjelovarsko-bilogorska županija trenutno najveći investitor u županiji.

– Imamo preko 15 projekata koji vrijede 330 milijuna kuna i ni jednog trenutka nismo dvojili treba li nastaviti s njima. Mi smatramo da bez posla za naše građevince, za one koji opremaju naše objekte, ne možemo očekivati da oni opstanu u ovoj teškoj situaciji. Obnovit ćemo 44 škole i 90 posto učenika će ići u nove, modernizirane škole. Što se tiče financiranja ovakvih projekata, Županija ovoga trenutka ima ugovore koji pokrivaju onaj najvažniji dio, ugovore koji idu prema europskim fondovima, odnosno prema državi, a za onaj naš dio koji iznosi 15 posto ukupnog iznosa ili više, Županija ima osigurana sredstva – rekao je Bajs.

Tako je Područna škola u Blagorodovcu samo jedna od 44 škole na području županije obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koje će biti uloženo ukupno 160 milijuna kuna.

– Želim prvenstveno zahvaliti županu i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji što smo došli u ovu situaciju da možemo i u ovim okolnostima raditi obnovu škole, računati na to da Županija misli i o malim sredinama. Osim fasade, stropne izolacije, PVC stolarije, radit će se i krovište. Moram napomenuti da krovište nije bilo prvobitno u planu, ali Bjelovarsko-bilogorska županija izašla je u susret tako da će se i to odraditi – kaže ravnatelj Osnovne škole Dežanovac, Zoran Činčak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!