NOVO PARKIRALIŠTE Dodatna mjesta trebala bi rasteretiti centar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U Čazmi su u tijeku radovi na izgradnji novog parkirališta. Pritom se planira riješiti i jedan dio odvodnje nakon čega slijedi asfaltiranje i ocrtavanje parkirnih mjesta.

– Radimo dodatno parkiralište uz sam vatrogasni centar za novih 18 parkirnih mjesta. Trenutno gledajući, novo parkiralište nije potrebno s obzirom da manje ljudi dolazi u grad, ali nadamo se da će se situacija uskoro normalizirati i da će nova parkirališna mjesta zatrebati – kaže Ivan Beljan, direktor čazmanskog komunalnog poduzeća Komunalije.

Beljan dodaje da je trenutno u Čazmi 50 posto parkirnih mjesta slobodno, ali kada sve ponovno profunkcionira, radi se o odličnoj lokaciji kao i novoj mogućnosti parkiranja koja će dodatno rasteretiti centar grada.

– Imamo ogroman problem parkiranja u špici dana. Ljudima treba omogućiti da se mogu parkirati približno mjestu gdje žele doći. Naravno, nije upitno da se treba malo i prošetati, barem sada imamo aplikacije koje broje korake i pokazuju važnost zdravlja čovjeka. No opet, parkirališta su potreba jer neće se svatko šetati s jednog na drugi kraj grad – kaže Beljan.

U izgradnju novih 18 parkirnih mjesta bit će uloženo 300 tisuća kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!