NOVO ŽARIŠTE Čak 21 novi slučaj zaraze u podravskom kraju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivničko-križevački stožer civilne zaštite objavio je kako je na području županije zabilježeno čak 16 novih osoba oboljelih od koronavirusa. Njih 13 su štićenici Doma za starije osobe u Koprivnici, dvoje zaposlenika iste ustanove i jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite. Time dolazimo do podatka da je u koprivničkom Domu za starije ukupno 23 oboljelih. Svi oboljeli bit će, rečeno je na pressici, zbrinuti u koprivničkoj Općoj bolnici. Također je rečeno kako planiraju kompletnu dezinfekcijau i čišćenje prostora Doma.
Ukupno je u Koprivničko-križevačkoj županiji dosad koronavirusom zaraženo 49 osoba, od kojih je šestero bolesnika hospitalizirano i dobrog su općeg stanja. Vesna Križan, ravnateljica Doma za starije u Koprivnici, navodi kako se to događa u ovom trenutku jer je prošlo dva tjedna od inkubacije od prvih zaraženih.
Inače, loše vijesti danas su stigle i iz Virovitičko – podravske županije koja punih 22 dana nije imala nijedan novi slučaj. Danas je potvrđeno petero novooboljelih. Tek jedna oboljela osoba imala je simptome, dok su ostale asimptomatske. Iz županijskog stožera poručili su kako je to znak da ne treba prerano popuštati s mjerama.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!