ROĐENDAN BEZ SLAVLJA Godinu obilježili višemilijunski projekti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Ove godine Općina Nova Rača svoj je rođendan proslavila na neuobičajen, tih i miran način. Jedini znak da se radi o posebnom danu bile su zapaljene svijeće i položena buketa u znak zahvale i sjećanja na pale hrvatske branitelje. Načelnik Darko Knežić istaknuo je koji su projekti obilježili proteklih godinu dana.
-Uspjeli smo kupiti Fenor, to je investicija teška 2,1 milijun kuna. Zatim, uredili smo dio mjesnog doma u Međurači, uređujemo i unutrašnjost Fenora, a započela je i izgradnja dječjeg vrtića koja ide i bolje od predviđenog – pohvalio se načelnik Knežić nekim od projekata. Završena je i cesta Stara Rača – Nevinac financirana iz europskih fondova i vrijedna 3,4 milijuna kuna. No, čelni čovjek Nove Rače tvrdi kako planova imaju i za naredno razdoblje.
Načelnik Darko Knežić
-Namjeravamo urediti industrijsku zonu, odnosno kompletnu infrastrukturu unutar zone. Cilj nam je i uređenje parkirališta ispred društvenog doma u Novoj Rači, ali i drugi dio fasade na mjesnom domu u Bedeniku, te postaviti stolariju na mjesnom domu u Međurači – istaknuo je Knežić dodavši kako im je želja i neku od preostalih nerazvrstanih cesta urediti i asfaltirati. Podsjetimo, u Općini Nova Rača ima još oko četiri kilometra neasfaltiranih cesta, te oko 800 metara županijske prometnice koja čeka sloj asfalta. Kada usporedi stanje u Općini prije 10-ak godina sa sadašnjim, Knežić je zadovoljan. Napredak se itekako vidi i to u svim sferama života. Ostaje mu samo za nadati se da ih neće ova novonastala situacija s koronavirusom i posljedično gospodarskom krizom – uvelike usporiti u daljnjem provođenju projekata, na dobrobit svih žitelja ove živopisne općine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!