JAKŠIĆ O KOPRIVNIČKOM DOMU Pozvao na smjenu ravnateljice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić pozvao je nacionalni Stožer civilne zaštite da se što prije uključi u nadzor u Domu za starije u Koprivnici koji je od jučer, nakon potvrde novih 15 slučajeva zaraze koronavirusom, postao novo žarište.

Događaji koje posljednjih dana pratimo u županijskom Domu za starije i nemoćne je sigurno nešto što nam je zacrnilo svakodnevicu i postavlja pred nas puno pitanja na koje kao zajednica moramo pronaći prave odgovore, ali i hitna rješenja i to prvenstveno zbog zdravlja naših najbližih. Zaraženi korisnici i zaposlenici Doma su naši susjedi, prijatelji, mame, tate, djedovi i bake i ti ljudi danas zaslužuju posebnu skrb i svu ljubav i razumijevanje koju im kao zajednica možemo pružiti. Naravno da ćemo se zajedno zapitati kako je do ovoga došlo i je li smjelo doći – stoji, među ostalim, u Jakšićevom priopćenju.

On, nadalje, traži da se utvrdi odgovornost na nastalu situaciju te napominje da Grad Koprivnica stavlja na raspolaganje i Županijskom stožeru i ljudima koji odlučuju o radu Doma za starije i nemoćne Koprivnica sve raspoložive ljudske resurse zaštite i spašavanja, kao i spremnost da se savjetodavno uključe zaposlenici Gradske uprave koji imaju duboke, stručne i emotivne veze uz Dom, među kojima su i bivši ravnatelj i bivša zaposlenica Doma koji sada rade u sustavu Grada.

-Ovu bitku ne možemo dobiti obračunavanjem s medijima koji kao ništa ne razumiju i traženjem onih koji su se usudili anonimno izvijestiti širu javnost da postoje određene poteškoće u funkcioniranju Doma. Vjerujemo i nadamo se da će odgovorni u Županijskom kriznom stožeru prihvatiti ovu ruku pomoći, suradnje i zajedništva zbog svih nas – napominje Jakšić, pozivajući ministra Beroša i ministra Božinovića da se uključe u spomenute procese i da stave na raspolaganje sve dostupne resurse županijskom Zavodu za javno zdravstvo te da preuzmu i prihvate odgovornost za zdravlje, ali i funkcioniranje Doma za starije u nemoćne u Koprivnici, kao što su to učinili u Splitu.

-Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri. Reagirali ste relativno žurno u Splitu, sada je trenutak da djelujete još žurnije u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Smjena ravnateljice i imenovanje kriznog ravnatelja po uzoru na splitsko rješenje je prvi korak u sređivanju stanja i u našem Domu – zaključuje Jakšić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!