ENERGETSKA OBNOVA U obnovu gradske škole ulaže se skoro 6 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prema obećanjima iz Grada Bjelovara, do kraja mandata većina škola na području grada bit će u potpunosti obnovljena. Tako se trenutno energetski obnavlja V. osnovna škola u Bjelovaru za koju je napravljen projekt vrijedan preko 5,7 milijuna kuna, a isti je prijavljen na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost.

– Odobrena su nam sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti od 2,2 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja odobrilo je 1,1 milijuna kuna, dok će Grad Bjelovar morati osigurati 2,4 milijuna kuna čime je udio Grada nešto veći, 42 posto – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, dodavši kako se ovim projektom očekuje energetska učinkovitost od preko 50 posto što bi znatno trebalo uštedjeti troškove same škole. Rok za završetak radova je godinu dana,
Da se radi o vrlo važnoj investiciji koja će poboljšati rad ustanove, svjesna je i ravnateljica V. osnovne škole Jasmina Vuković.

– Htjela bih zahvaliti Gradu Bjelovaru što nas kontinuirano prati u svim investicijama koje su školi potrebne. Inače, u našoj školi imamo 63 učenika s većim teškoćama u razvoju, a imamo i vrtićku skupinu. Podijeljeni smo u 13 razrednih odjela nastave i čak četiri odjela produženog stručnog postupka. Zaista nam je potrebno nekakvo proširenje koje će ići na tavanski dio tako da ćemo dobiti još barem dvije prostorije u kojima ćemo moći obavljati nastavu – ističe Vuković.

Hrebak je najavio i skore radove na I. osnovnoj školi, dok će IV. osnovna škola još neko vrijeme morati pričekati otvaranje natječaja za energetsku učinkovitost na koji se čeka već godinu dana. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!