PROMJENA PLANA Ništa od uređenja središnjeg parka!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Unatoč prekrajanjima gradskog proračuna, ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Bjelovaru se nastavljaju. U Gradskoj upravi uvjeravaju kako će gotovo svi planirani projekti u ovoj godini biti i realizirani, a za sada se odustalo tek od jednog, i to onog kojem su se stanovnici strogog središta grada najviše veselili.

– Nažalost, zbog ovakve financijske situacije, morali smo odustati od uređenja glavnog gradskog parka, na Trgu Eugena Kvaternika, za što smo planirali izdvojiti oko tri milijuna kuna. Međutim, sad smo ta tri milijuna kuna prebacili u gospodarstvo i kao pomoć za očuvanje radnih mjesta – otkriva bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Većina drugih projekata se, dodaje Hrebak, nastavlja.

-U naselju Petra Krešimira IV kroz koji dan završit će se asfaltiranje, a u Livadskoj je ostalo još otprilike dva tjedna posla. Savska je još jedina ulica koja je ostala u Radničkom naselju, što moramo riješiti ove godine. Nadalje, tu su uređenja na području Patkovca, Prespe, Ciglene, tamo imamo još nekih nedovršenih stvari koje treba riješiti. Tu je i Lug, Trojstveni Markovac kao jedno od najvećih gradilišta u gradu zbog kanalizacije na koju se čekalo tridesetak godina. Još imamo par sitnih stvari koje trebamo riješiti u Brezovcu – kaže Hrebak.

Nisu upitni niti najveći gradski projekti, toplice i stadion.

– Za toplice pripremamo svu dokumentaciju, a trebat će nam dva do tri mjeseca da to riješimo. Tijekom svibnja bismo imati idejni projekt – dodajući kako se novi stadion projektira, a pri kraju su radovi na izgradnji pomoćnog igrališta. Uz sve navedeno, očekuje se i skori početak realizacije projekta aglomeracije. Iako se od planova ne odustaje, u Gradu su svjesni kako bi neki radovi, s obzirom na krizu, mogli teći nešto sporijom dinamikom.

– Zbog ove situacije sve se malo usporilo u građevini. Nisu problem samo financije, već i nabava materijala. No, mi od planova ne odustajemo i vjerujemo kako ćemo ih sve privesti kraju – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!