SDP HVALI ŽUPANIJU Zdravstvene i gospodarske mjere za primjer drugima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija bi, kad je riječ o borbi protiv koronavirusa i gospodarske krize, mogla poslužiti drugima za primjer. Zaključak je to s današnje SDP-ove konferencije za medije na kojoj su govorili potpredsjednik te stranke Rajko Ostojić, šef SDP-a BBŽ Tihomir Jaić i bjelovarski vijećnik Nenad Nekvapil. Ostojić je pohvalio krizne gospodarske mjere koje je do sada poduzela Bjelovarsko-bilogorska županija, kao i one koje se odnose na zaštitu zdravlja stanovnika.

-Uspješnom organizacijom ste uspjeli sačuvati i županijsku bolnicu i dom za starije osobe. S druge strane, u vašem susjedstvu, Koprivničko-križevačkoj županiji inficirani su i bolnica i doma za starije. Razlika je u organizaciji sustava. Župan Bajs je promptno reagirao, i u kriznoj situaciji s Daruvarskim toplicama, gdje je situacija riješena u nekoliko sati – kazao je Ostojić, dodajući kako je isto očekivao i u Koprivničko-križevačkoj županiji te je poručio tamošnjem županu Darku Korenu da se probudi. Kad je riječ o situaciji na nacionalnoj razini, Ostojić je istaknuo kako je hrvatska Vlada ovih dana donijela niz mjera, ali ne i najvažniju – moratorij na kredite građana od 12 mjeseci.

Brigu za zdravlje građana pozdravlja i lokalni SDP. Tihomir Jaić pritom je podsjetio kako je u ovom trenutku jednako važna i briga za gospodarstvo.

-Na tragu toga najavljen je i novi investicijski ciklus vrijedan 110 milijuna kuna koji SDP, kao dio vladajuće koalicije podržava u potpunosti podržava. Kad se u obzir uzmu poslovi koji su u tijeku, a koji su vrijedni 330 milijuna kuna, dolazimo do konačnog iznosa od 440 milijuna kuna, što je za naš građevinski sektor vrlo bitno – istaknuo je Jaić koji je kao najvažnije projekte istaknuo izgradnju nove bjelovarske bolnice te glazbene škole u Bjelovaru. Osvrnuo se i na daruvarsku Vodoprivredu u kojoj je Bjelovarsko-bilogorska županija nedavno postala većinski vlasnik.

-Na taj način spašeno je 180 radnih mjesta, a ono što sada slijedi je revizija dosadašnjeg poslovanja jer postoje indicije kako je ondje bilo određenih malverzacija – kazao je Jaić koji se nada da bi za tu tvrtku moglo biti posla i u sklopu provedbe bjelovarskog projekta aglomeracije. Jaić i Nekvapil komentirali su i slučaj s bivšim tajnikom bjelovarske Športske zajednice Alenom Kiđemetom koji je podnio ostavku nakon što je u medijima prozvan zbog upitnih putnih naloga. Zatražili su od bjelovarskog gradonačelnika D. Hrebaka da se o tome očituje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!