NEMA NOVIH SLUČAJEVA Stožer podsjeća da su javna okupljanja i dalje zabranjena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Nakon jučerašnja tri nova slučaja u koprivničkom Domu za starije osobe, na području Koprivničko-križevačke županije nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je tamošnji županijski Stožer civilne zaštite. Od početka epidemije ondje su ukupno zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih je 14 izliječeno.

U Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je provedena opsežna epidemiološka obrada te je situacija stabilna i pod kontrolom, poručuju iz Stožera. Stručni Tim za nadzor i pomoć u radu Doma, koji je imenovao Županijski Stožer civilne zaštite, nastavlja s aktivnostima i provođenjem svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19. Što se tiče zdravstvenog sustava, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako sustav funkcionira bez poteškoća i u skladu sa svim propisanim mjerama i protokolima.

S obzirom da je tijekom vikenda registrirana uočena povećana aktivnost i okupljanje stanovnika na javnim prostorima, Stožer podsjeća kako su i dalje zabranjena javna događanja i velika okupljanja te poziva sve općinske i gradske stožere civilne zaštite na pojačan nadzor svih javnih površina.

Članovi Stožera na kraju koordinacije pozvali su sve stanovnike na odgovorno ponašanje uz poštivanje mjere socijalnog distanciranja i održavanja higijenskog standarda kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 i dalje bila pod nadzorom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!