NOVI PODACI Bez novih zaraženih u BBŽ, kontrola u više od 20 domova za starije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedanaesti je dan na području Bjelovarsko-bilogorske županije bez novozaraženih osoba koronavirusom. U protekla 24 sata testirano je šest osoba i svi nalazi su negativni, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Od početka zaraze koronavirusom u BBŽ je potvrđeno desetro oboljelih, od kojih je u međuvremenu šestero ozdravilo.

Na području županije trenutno su 362 osobe u samoizolaciji. U posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije, što je ukupno 46 do sada. Policijski djelatnici županijske Policijske uprave do sada su obavili 2978 provjera.

Također, do sada je izvršena mjera kontrole u 21 Domu za starije i nemoćne na području naše županije. Treba spomenuti kako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nije bilo proboja virusa u domove za starije i nemoćne, kao ni u zdravstvene ustanove i do sada nije ni jedan zdravstveni djelatnik  zaražen koronavirusom.

-Sa sutrašnjim danom kreće prva faza popuštanja mjera koja se tiče, između ostalog, rada svih trgovina, osim unutar trgovačkih centara te kreću s radom sve uslužne djelatnosti osim onih koje podrazumijevaju bliski kontakt s klijentima. Ponovno se uvode gradske i prigradske prijevozničke linije, a otvaraju se i kulturne ustanove. Molimo građane da se unatoč popuštanju mjera i dalje ponašaju odgovorno kako ne bi ugrozili ove dobre brojke vezane uz širenje pandemije koronavirusom. Upravo dobra epidemiološka situacija dovela je do popuštanja mjera i zadržimo je svi zajedno takvom i očuvajmo svoje zdravlje i zdravlje šire zajednice – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!