DOBRE VIJESTI Sutra bi mogli biti bez ijednog zaraženog Covidom-19

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od sutra Bjelovarsko – bilogorska županija mogla bi biti županija bez zaraženih osoba koronavirusom. Tako su izvijestili javnost članovi županijskog stožera. Naime, od desetero zaraženih, šestero osoba već je ozdravilo, a sada se čekaju nalazi briseva preostalih četvero bolesnika. Unatoč dobrim brojkama i tome što u županiji nema oboljelih zdravstvenih djelatnika, ali ni proboja virusa u staračke domove, mjesta popuštanju opreza, tvrdi čelni čovjek županije – nema.
Župan Damir Bajs
– Znam da smo do sada svi dobro radili pridržavajući se zadanih mjera, posebno građanstvo, naši sugrađani, ali i svi oni koji rade na prevenciji koronavirusa. Uz dobre vijesti, koje sutra moramo potvrditi, imamo i nova dešavanja. Mjere vezane uz gospodarske aktivnosti počinju se primjenjivati na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Sada ćemo imati puno veći broj naših sugrađana koji rade u gradu Zagrebu i drugdje te se nadamo da će se kontrole vršiti i tamo, a na nama je da se izvrše kontrole svih onih epidemioloških uvjeta u djelatnostima koje sada rade, no te će kontrole vršiti Gradski i Općinski stožeri. Na nama je isto tako da budemo krajnje oprezni jer virus je i dalje među nama – rekao je župan Damir Bajs podsjetivši kako je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od rijetkih koja nema slučaj koronavirusa u zdravstvenom sustavu.
Veliki ispit očekuje se i u drugom krugu popuštanja mjera kada, istaknuo je župan, s radom kreće i kompletni zdravstveni sustav.
Zadovoljna dosadašnjim ponašanjem građanstva je i glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić koja je poručila svima da i dalje očekuje disciplinu.
– Stvarno tek sada dolaze još veći izazovi i još veća odgovornost, kako prema sebi tako i prema drugima. Prvi dio mjera jako smo se dobro držali postignuvši jako dobre rezultate, svi smo zadovoljni. Lako je raditi kada znate da u vašoj okolini nema nitko tko se šeće po ulici i može prenijeti virus. Sve smo do sada imali pod kontrolom, ali jasno je svima da su mjere popustile jer život mora ići dalje. To ne znači da je virus nestao i moramo znati da se borimo protiv jako velikog neprijatelja. Moramo se udružiti, svi se zajedno držati mjera kako bi zadržali ovu situaciju. Virus je nepoznat, teško ga je kontrolirati i jedino oružje je i dalje odgovorno ponašanje – zaključila je Grgić.
Hamdija Mašinović
Policijski službenici svakodnevno vrše kontrolu građana koji provode mjere samoizolacije. Zamjenik načelnika Policijske uprave Bjelovarsko–bilogorske Hamdija Mašinović kaže da su do sada obavili 2988 obilazaka. Od početka praćenja mjeru je kršilo 46 građana, no u zadnje vrijeme to je tek jedna ili nijedna mjera kršenja.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!