HREBAK O ŠZ Nemam ništa s nalozima, no slutim tko stoji iza afere!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradska oporba zatražila je od bjelovarskog gradonačelnika D. Hrebaka da se očituje o spornim putnim nalozima na ime Alena Kiđemeta. Sada već bivšem tajniku Športske zajednice Grada Bjelovara temeljem tih naloga, zbog navodnih obilazaka sportskih terena diljem Hrvatske, od ožujka 2018. do kraja 2019. godine, isplaćeno je nešto više od 41 tisuću kuna, dok je njegovom prethodniku Tomu Globanu tijekom dvije godine za putovanja isplaćeno oko dvije i pol tisuće kuna. Hrebak tvrdi kako je, kad je riječ utvrđivanju mogućih nepravilnosti oko spomenutih naloga, Grad učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti.

-Grad Bjelovar nije osnivač Športske zajednice Grada Bjelovara te nije nadležan za njezino cjelokupno poslovanje. U skladu s time, a s obzirom da se iz Proračuna Grada isplaćuju sredstva za redovan rad Zajednice, poduzeli smo sve što je u našoj nadležnosti. Nakon objava u medijima, odmah je zatraženo očitovanje predsjednika Zajednice koji se očitovao da su sve naknade troškova za sporna službena putovanja isplaćene temeljem kompletne dokumentacije sukladno zakonskim propisima. Nadalje, naložena je kontrola vjerodostojnosti, odnosno formalno pravne ispravnosti spornih putnih naloga kojom nisu utvrđene nepravilnosti u ispunjavanju putnih naloga – tvrdi Hrebak koji uvjerava kako nije imao ništa ni sa eventualnim upućivanjem Kiđemeta na neku od lokacija koje su navedene u nalozima.

-Sva sporna službena putovanja odobrena su od strane predsjednika Zajednice kao odgovorne osobe. Gradonačelnik ne smije upućivati osobe na službena putovanja u ime i za račun Sportske zajednice, niti je to činio. Osporavana svrha službenih putovanja navedena na putnim nalozima je u skladu sa ciljevima i zadaćama Zajednice propisanih Statutom, kao što su promicanje sporta, kreiranje opće politike sporta u Gradu Bjelovaru, poticanje izgradnje sportskih objekata – kaže Hrebak, dodajući kako  bjelovarska Športska zajednica podliježe revizijskom uvidu koji obavljaju neovisne revizorske tvrtke. Posljednjih revizijski uvid obavljen je za 2018. i 2019. godinu, pri čemu, kaže Hrebak, nisu utvrđene nepravilnosti u poslovanju.

Hrebak vjeruje kako je afera s putnim nalozima inicirao Kiđemetov bivši poslodavac.

-Vjerujem kako je riječ o nastavku okršaja između Davorina Posavca i Alena Kiđemeta. Kiđemet je protiv Bjelovarskog sajma dobio sudski spor ‘težak’ nekoliko stotina tisuća kuna i sad Posavac koristi SDP, čiji je kandidat bio na prošlim lokalnim izborima, kako bi se osvetio Kiđemetu zbog blamaže koju je doživio kao direktor Sajma – uvjeren je Hrebak.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!