NOVI ZARAŽENI Jedna osoba noćas je preminula, 15 ih je ukupno ozdravilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao konferenciju za medije na kojoj su priopćili kako u posljednja 24 sata imaju dvije nove osobe pozitivne na COVID-19 infekciju, tako da ovog trenutka ukupni broj pozitivnih osoba na području županije iznosi 65. Novooboljele osobe nisu iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne već se radi o kontaktima prije zaraženih osoba. Uz to, jedna se osoba oporavila tako da je ukupan broj do sad izliječenih 15. -Nažalost, noćas je u koprivničkoj bolnici preminula jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus – kazao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić izrazivši sućut obitelji. Ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek Mato Devčić kazao je kako je preminula 82-godišnjakinja bolovala od niza kroničnih bolesti.

-Osoba je bila pozitivna na COVID-19 infekciju, a nedavno je hospitalizirana zbog srčanih tegoba i plućnog edema. Nažalost, unatoč svim poduzetim mjerama liječenja kod bolesnice je nastupilo pogoršanje zdravstvenog stanja i ona je preminula u ranim jutarnjim satima, pojasnio je ravnatelj Devčić te dodao kako je u bolnici trenutno hospitalizirano 27 osoba pozitivnih na koronavirus.
-Što se tiče epidemiološke slike županije, ono je zadovoljavajuće. Stanje u općoj populaciji je zadovoljavajuće, a što se tiče Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica sve je pod kontrolom i pod pojačanim nadzorom, no može se očekivati još pozitivnih kontakata. Ukupno je 36 osoba iz Doma COVID pozitivno, od toga šest zaposlenika i 30 štićenika koji su hospitalizirani. Novooboljeli slučajevi su kontakti ranijih pozitivnih osoba s time da je jedna osoba ponovno pozitivna 39. dan nakon prvog testiranja. Apeliram na građane da se i dalje pridržavaju svih općih mjera zaštite, socijalne distance i da održavaju higijenu kako bi epidemija i dalje bila pod kontrolom- naglasila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla.

-Kontrolu javnih prostora će pojačano vršiti i policijski službenici te operativne snage civilne zaštite. Tijekom vikenda smo bez važeće propusnice zatekli 56 osoba, a do sada smo zabilježili 61 kršenje mjere samoizolacije. Pet osoba je tu mjeru kršilo dva puta. Na snazi su i dalje mjere zabrane javnih okupljanja, stoga upozoravam građane da poštuju mjere jer policija će uz operativne snage civilne zaštite vršiti kontrolu javnih prostora- istaknuo je načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

Načelnik Ljubić na konferenciji za medije je informirao javnost i o odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi izvršenja mjera koje se primjenjuju od danas te uz apel građanima da se pridržavaju mjere fizičke udaljenosti i održavaju najviši higijenski standard, podsjetio kako je i dalje na snazi zabrana održavanja javnih događanja i okupljanja uz poziv općinskim i gradskim stožerima da na svojim područjima provode kontrole.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!