OČUVANJE RADNIH MJESTA Mjeru zatražilo 1200 poslodavaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako mnogi nisu mislili da će mjere za očuvanje radnih mjesta još biti aktualne, zbog dugotrajnosti krize uzrokovane epidemijom, one se nastavljaju. Onim poslodavcima koji su mjeru primijenili u trećem mjesecu, ona se produžuje, dok će poslodavci mjeru koju tek sada planiraju početi primjenjivati, dobiti naknadu za četvrti i peti mjesec. No, malo je tko čekao travanj, što potvrđuju brojke od nedavno pristiglih pedesetak zahtjeva, kaže Martina Topalović iz bjelovarskog Zavoda za zapošljavanje te otkriva koliko je zahtjeva pristiglo u ožujku.

– Zadnja statistika koja je došla s 9. travnja pokazala je da se radi o oko 1200 poslodavaca za oko 7000 zaposlenika – kaže Topalović.

Kada se sagleda statistika, radi se o velikom broju poslodavaca i radnih mjesta. Treba napomenuti da ukoliko poslodavac koristi neku drugu mjeru Zavoda, a želi dobiti mjeru za očuvanje radnih mjesta, ona druga stavlja se u mirovanje. No čim aktualnu mjeru prestane koristiti, prvobitna se automatski produžuje. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!