PČELARI, UPOMOĆ U Bjelovaru je nekome pobjegao roj pčela!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Neuobičajena pojava dogodila se danas u Bjelovaru, o čemu su našu redakciju obavijestili radnici koji rade u Ulici Braće Diviš. Naime, uočili su roj pčela kako leti ulicom pa im se već na prvi pogled učinilo da su se izgubile. Što je moglo uzrokovati takvo ponašanje te je li riječ o učestaloj pojavi, provjerili smo s iskusnim garešničkim pčelarom Nemanjom Vlahovićem.
-Nema nikakvog razloga za paniku, uistinu se pčela ne treba bojati, no isto tako je važno znati da im ne treba niti prilaziti. Ono što građani trebaju u takvim situcijama jest obavijestiti ili pčelara za kojeg znaju da stanuje u blizini ili nadležnu pčelarsku udrugu. Oni će znati kako postupiti u ovoj situaciji – pojasnio je Vlahović i dodao kako je riječ o sasvim uobičajenoj pojavi za travanj, svibanj i lipanj.
-Pčele kad se roje, one su pretežno fokusirane same na sebe i najčešće nikoga ne doživljavaju. Ponavljam stoga, nema razloga za brigom, potrebno je jedino obavijestiti pčelare koji će znati kako odbjegle pčele vratiti kući – umirio je situaciju Vlahović.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!