KRENULI RADOVI Glavni ulaz u grad napokon će dobiti kanalizaciju i novi nogostup

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na Križevačkoj cesti u Bjelovaru ovih se dana naveliko praši. Naime, bjelovarske Vodne usluge nastavljaju s radovima na izgradnji kanalizacijske mreže u dijelu ulice Ivana Cankara te na Križevačkoj cesti. Ugovor o radovima potpisan je u ožujku, a vrijedan je 9,2 milijuna kuna. Radovi obuhvaćaju izgradnju gotovo tri tisuće metara gravitacijskog cjevovoda te 414 metara tlačnog cjevovoda s crpnom stanicom. Rok izgradnje je 30. rujna 2020. godine. Da je riječ o iznimno važnom projektu za kojeg se dugo tražio izvođač radova, potvrdio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. A naglasio je i lobiranje saborskih zastupnika Branka Hrga i Mire Totgergelija da se ovaj projekt pokrene.
Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga
-Radi se o podsustavu zapad, faza šest i sedam koja obuhvaća nastavak kanalizacije iz ulice Ivana Cankara, Križevačku, ulicu Augustina Harambašića, Đure Sudete i Prilaz Đure Sudete – otkrio je lokaciju radova Ivan Ivančić, direktor bjelovarskih Vodnih usluga kazavši kako je trošak izrade projektne dokumentacije, pristojbe i nadzora dodatan trošak koji ne ulazi u spomenutih 9,2 milijuna kuna. Kao krajnji rok završetka radova Ivančić je naveo 30. rujna ove godine. Spomenimo, radi se o projektu gdje će već u samoj fazi izvođenja biti napravljena priprema za priključenje korisnika. To znači da će svaka parcela, odnosno svaki korisnik dobiti pripremu budućeg priključka, a riječ je o stotinjak potencijalnih budućih korisnika. Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda izrazio je zadovoljstvo što su ovi radovi uopće započeli prisjetivši se pritom, ranijih problema vezanih uz javnu nabavu. Naime, nitko od izvođača radova nije se javljao na raspisane natječaje.
Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda
-Ovim radovima možemo jamčiti visoku kvalitetu, ali i nadam se, poštivanje rokova koji su ugovoreni. Moramo biti svjesni problema koje je donijela koronakriza koja je utjecala da se i u Hrvatske vode slije manje sredstava iz državnog proračuna. To ne treba naglašavati, ali ne treba to ni skrivati – iskren je bio Vukmirić prilikom obilaska gradilišta dodavši kako se ovaj projekt financira iz Hrvatskih voda u omjeru 80 prema 20 posto kojih pronalazi Grad Bjelovar. Vukmirić je istaknuo i kako je Grad Bjelovar uistinu strateški partner Hrvatskih voda, kao i bjelovarske Vodne usluge. Saborski zastupnik Branko Hrg naslasio je kako je njegova misija pomagati infrastrukturnim projektima sredine koja ga je izabrala na dužnost koju sada obnaša.
Saborski zastupnik Branko Hrg
-Ovo je program Vlade jer i gradonačelnik Hrebak podupire Vladu, kao i Vukmirić i ja. Svi smo povezani i u sinergiji smo, ogormni se projekti realiziraju, a ovo je zasigurno jedan od njih – naglasio je saborski zastupnik Branko Hrg. Važnost, ali i kompleksnost ovog projekta istaknuo je i predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović kazavši kako je Križevačka cesta došla posljednja na red jer je iznimno tehnički zahtjevno.
Predsjednik bjelovarskog Gradskog vijeća Ante Topalović
-Kad bi prošetali ovim nogostupom, vidjeli bi u kakvom je on stanju. No, bilo ga je besmisleno uređivati znajući da planiramo izgradnju kanalizacije. Riječ je o ravnom području i naravno da mještani imaju velikih problema jer nemaju riješenu kanalizacijsku mrežu. Osim što će se ovim projektom napokon spriječiti neugodni mirisi, građani će napokon imati primjernu infrastrukturu i normalan standard – istaknuo je Topalović. Kao produžena ruka svih žitelja koji stanuju na spomenutom području gdje se ovaj projekt kanalizacije realizira, obilasku radova nazočio je i Darko Došen, predsjednik Mjesnog odbora Križevačka cesta.
Predsjednik MO Križevačka cesta Darko Došen
-Bio je veliki pritisak žitelja i stoga sam jako zadovoljan što su ovi radovi napokon krenuli. Napokon će i glavni ulaz u Bjelovar dobiti osnovnu infrastrukturu, a to je kanalizacija i uređena pješačka staza, te odvod vode. To nam je jako bitno, nogostup je u kritičnom stanju, na igralištu NK Sloge vježba više od 150 naše djece, a da ne govorim o neugodnim mirisima koji su ljeti nesnosni. Srećom, dočekali smo početak ostvarenja naših velikih želja – zaključio je Došen.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!