OTVORENI BUTICI Jedva dočekali kupce, svi se pridržavaju pravila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od jučer je u sklopu prve faze popuštanja mjera dozvoljen rad svima koji obavljaju trgovačku djelatnost, pa tako i buticima odjećom. Prije donošenja konačne odluke, o toj se temi puno raspravljalo. Zaključeno je kako trgovine dječjom odjećom nisu problematične, s obzirom da većina djece odjeću ne isprobava, dok je za butike s odjećom za odrasle donesena odluka da se prodaje zapakirana odjeća koju će kupci isprobavati tek kod kuće. U slučaju da ne odgovara, vraća se u trgovinu, nakon čega treba pet dana biti izvan ponude. Kako je prošao prvi dan rada nakon popuštanja mjera, provjerili smo u bjelovarskim buticima.

U većini su pripreme obavljene u skladu s preporukama, na ulazima su postavljena dezinfekcijska sredstva te ispisane sve obavijesti, većina zaposlenika imala je maske i rukavice. Također, svi su se morali pridržavati pravila o ograničenom broju kupaca u trgovini u isto vrijeme.

Vlasnice bjelovarskih butika u novonastaloj situaciji ne muči ništa osim upute oko odjeće koja se isprobava preko glave jer nemaju dovoljne zalihe da eventualno vraćenu odjeću stave izvan ponude na pet dana. Jedna od sugovornica je čak nabavila i dezinficijens za odjeću i ručnu parnu peglu, te se nada da će s vremenom doći i detaljnije upute može li se odjeća na ovaj način dezinficirati pa da eventualno vraćena roba ne čeka preporučenih 5 dana.

-Kupci se pridržavaju uputa, dobro reagiraju na nova pravila, a savjetujemo i preferiramo kupnju odjeće bez isprobavanja. Tek smo otvorili, vidjet ćemo kako će biti dalje, za sada imam samo pozitivna iskustva – optimistična je Deana Nemčević, vlasnica butika „Čarobnjakov šešir“.
Bjelovarski trgovci uglavnom nisu otpuštali djelatnike i koriste mjere za očuvanje radnih mjesta.

-Nisam smanjivala broj djelatnika niti to planiram činiti. Koristim mjeru za očuvanje radnih mjesta i jako sam time zadovoljna, a ugodno iznenađena brzinom rješavanja i isplatom – kaže Nemčević. (D. Vusić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!