VODOPRIVREDA Redovne plaće za 120 radnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – u Daruvarskoj Vodoprivredi danas je održan sastanak predstavnika te tvrtke, kao i tvrtke kćeri, Ribnjačarstva Končanica, sa bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom i suradnicima. Podsjetimo, Županija se nedavno javila na javni natječaj za kupnju trezorskih dionica Vodoprivrede Daruvar, čime je postala većinski vlasnik spomenute tvrtke, s udjelom od 50,87 posto. Sukladno ugovoru, na žiro-račun tvrtke je uplaćeno 1,8 milijuna kuna, a ta sredstva omogućila su izbjegavanje stečaja, isplatu dvije zaostale plaće, ali i obrtna sredstva za rad Vodoprivrede. Spašavanjem Vodoprivrede riješila se i teška situacija u Ribnjačarstvu Končanica, gdje trenutno radi 40-ak djelatnika.

Na sastanku se moglo čuti kako je time normalizirano stanje u Vodoprivredi, radnici su se vratili na gradilišta i obavljaju ugovorene poslove. Upravo očuvanje radnih mjesta je najvažnije, posebice u današnje vrijeme kada se gospodarstvo našlo pred velikim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

FOTO BBŽ

-Sve ono što je bilo najavljeno ranije, Bjelovarsko-bilogorska županija je odradila i pokazuje i dalje veliki interes da se poduzeće stabilizira u potpunosti. Mogu pohvaliti i župana i Županiju za veliki interes i za pomoć i mislim da ćemo prebroditi i ovu situaciju – ističe direktor Vodoprivrede Robert Marinić, s kojim se složio i sindikalni povjerenik Rudolf Nemec. On je naglasio kako je spašeno 120 obitelji iz daruvarskog kraja. Nakon tri mjeseca kašnjenja, kazao je, plaće su konačno redovite te je uspostavljen red. Na važnost spomenute županijske investicije ukazuje i saborski zastupnik s daruvarskog područja Vladimir Bilek.

-Te tvrtke su od velikog značaja za ovo naše područje i drago mi je da je, na prijedlog župana Županijska skupština, čiji sam i sam član, prihvatila ovaj prijedlog i dala odriješene ruke da se pomogne Vodoprivredi Daruvar i Ribnjačarstvu Končanica. To se i dogodilo ovom dokapitalizacijom. Vodoprivreda Daruvar ima velike mogućosti i tvrtka je pred kojom stoji budućnost – istaknuo je Bilek.

Župan Bajs kaže kako to niti u jednom trenutku nije bilo upitno.

-Ispunili smo obećanje koje smo dali, uključili smo se u rješavanje pitanja 120 obitelji koje su vezane uz ovu tvrtku jer u tom trenutku Vodoprivreda Daruvar je bila tek koji dan pred stečajem, a zakonski okvir se već skoro zatvorio neisplatom treće plaće, dok je ujedno i tvrtka Ribnjačarstvo Končanica predala zahtjev za predstečajem. Moram naglasiti da je otklonjena ikakva mogućnost bilo kakvog brzog stečaja Vodoprivrede i da je Ribnjačarstvo Končanica izašlo iz postupka predstečaja. Time su se otvorile nove mogućnosti, da kroz aktivnosti same uprave, Županije i svih nas koji ovdje jesmo, napravimo iskorak prema oporavku obje tvrtke. Najveći teret snose ipak radnici. Naš prvi posao bio je da osiguramo sredstva za isplatu plaća, jer ne primati tri mjeseca plaću, a raditi, u današnje vrijeme ne bi trebalo biti prihvatljivo. I dalje ćemo pratiti sve što se ovdje događa. Županija je spremna i dalje ulagati u ovu tvrtku – zaključio je Bajs.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!