INVESTICIJSKI BOOM Školstvo je jedan od prioriteta Županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prisustvovao je potpisivanju ugovora s izvođačem radova vezanog uz europski projekt energetske obnove daruvarske Osnovne škole Vladimira Nazora – Područne škole Frankopanska vrijedan 7,1 milijun kuna. Stav Bjelovarsko-bilogorske županije i župana Damira Bajsa je da izlazak iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa nije moguć uz štednju javnog sektora, što su mišljenja mnogih čelnika jedinica lokalne samouprave, već upravno suprotno – povećanje javnih investicija i osiguravanje posla domaćim građevinarima i srodnim djelatnostima u vremenima krize.
Upravo u toj situaciji porast javnih investicija je ključan, a Bjelovarsko-bilogorska županija, iako je već sada najveći investitor na području županije, kreće u novi investicijski ciklus. Uz već postojeće radove na 15-ak gradilišta u županiji vrijedne 330 milijuna kuna, Bjelovarsko-bilogorska županija ovog trenutka ima spremne projekte za raspisivanje natječaja i osigurana sredstva za još 15-ak investicija vrijednih 110 milijuna kuna, a vezane uz graditeljstvo i popratne industrije.
FOTO: BBŽ FACEBOOK
Jedan od projekata je i kompletna energetska obnova Područne škole Vladimira Nazora u Frankopanskoj koji podrazumijeva između ostalog postavljanje nove ovojnice, izolaciju stropa, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu krovišta, nove gromobranske instalacije i niz drugih radova. Kada se obnova i završi Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojanja zidova, novog namještaja i slično.
Značit će to novi standard i uvjete školovanja prilagođene 21. stoljeću za 273 učenika koji pohađaju Područnu školu u Frankopanskoj i njihove učitelje i nastavnike.
No, nisu to jedina ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Daruvara. Naime, već je završena energetska obnova Glazbene škole Brune Bjelinskog, u dogradnji je Češka osnova škola, a pred raspisom natječaja za izvođače radova za energetsku obnovu su Matična škola Vladimir Nazora vrijedna 14 milijuna kuna, Tehnička škola Daruvar – Strojarski praktikum vrijedan 2,5 milijuna kuna, te Područna škola Vladimira Nazora u Doljanima vrijedna 1,7 milijuna kuna, dok je za Tehničku školu Daruvar projekt vrijedan 1,8 milijuna kuna ugovor s izvođačem radova potpisan.
Zbrojem svih tih investicija Bjelovarsko-bilogorska županija pokrenula je građevinski investicijski boom u gradu Daruvaru ulaganjem u školstvo europskih i vlastitih sredstava od gotovo 40 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!