MOTO SEZONA Ni prva četiri mjeseca nisu prošla bez tragedije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dolaskom ljepšeg vremena na cestama je sve više mopedista i motorista. Kako su oni jedni od ranjivijih skupina u prometu, na sve sudionike prometa se apelira na pojačan oprez. Kako zaštititi vozače na dva kotača, tumači predsjednik Moto kluba White city riders, Predrag Lončar.
– Najosnovnije je pogledati retrovizor i dati žmigavac. To su stvarno najosnovnije stvari koje svaki sudionik u prometu, bio na motoru, u automobilu ili kamionu, mora znati i treba voditi računa o tome – kaže Lončar.
FOTO: ŠTEFAN BRAJKOVIĆ
Važno je poštivati i pravo prednosti prolaska kao i ograničenje brzine. To se odnosi i na mopediste i motoriste. Bez obzira na to koliko nakon zime postoji želja za brzinom i bukom, prometna pravila bi im trebala biti na prvom mjestu. Na to ukazuje policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, Sandra Pavlek.
– Vozače mopeda i motocikala, prije stupanja na prometnice, savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila te da na raskrižjima i drugim mjestima na kojima su zaustavljena vozila ne vrše njihovo prilaženje s desne strane – ističe Pavlek.
Uz to moraju imati upaljena dnevna svjetla. Dovoljna opomena trebao bi biti i podatak da je ove godine na bjelovarsko-bilogorskim cestama u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali motoristi jedna osoba poginula. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!