TRBUH GRADA Kako po ‘korona pravilima’ diše bjelovarska tržnica?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pandemija je promijenila puno toga, pa i funkcioniranje trbuha, a mnogi će reći i duše grada – tržnica. Ona bjelovarska već dvadesetak dana radi po novim pravilima prema kojima su prodavači podijeljeni u dvije grupe, ograničen je broj kupaca koji odjednom mogu ući, a i otvorena su tek dva ulaza. Unatoč rijetkim, pojedinačnim kršenjima, na takav su se način privikle sve uključene strane, potvrdili su nam u bjelovarskom Komunalcu. Uvedene mjere pozdravlja i Sara koju smo zatekli u nabavci namirnica.
Sara je zadovoljna ponudom i organizacijom
-Sada sam došla prvi put nakon puno vremena i mislim da je dobro organizirano što se tiče dezinfekcije i da je općenito jako dobra zaštita – hvali organizaciju mlada Bjelovarčanka.
Primjedbi nemaju ni prodavači, što potvrđuje bjelovarska uzgajivačica presadnica Marija Čupić.
Redari paze da kupovina prolazi bez problema
-Super je kako smo mislili da neće biti ništa. Krenuli smo s online prodajom, dostavom, ali nije to to, plac je plac. S obzirom na to kako je moglo biti, sad je odlično – kaže Čupić koja je također zadovoljna organizacijom, a čistu peticu daje i prodaji.
-Prodaje se bolje nego ikada. Zanimljivo, sade i ljudi koji nikada nisu sadili. Valjda se boje drugog vala korone na jesen, pa žele imati svoje povrće jer su vidjeli kako je to kada se zatvori tržnica – zaključuje Čupić.

Zadovoljni su kupci, zadovoljni su prodavači, a zadovoljan je i Komunalac koji upravlja bjelovarskom tržnicom, i to unatoč povećanim troškovima koje ima. Na tržnici sada mora biti više zaposlenika, treba osigurati dovoljno dezinficijensa, barijere između kupaca i prodavača, a uz svakodnevno čišćenje tržnice, i cijeli je prostor potrebno dezinficirati kaže Josip Heged iz Komunalca.
-Jednom tjedno dezinficiramo tržnicu. To smo napravili prošlog tjedna, a isto ćemo napraviti ili ovog ili početkom sljedećeg tjedna. Poštujemo sve mjere. To nas u troškovnom smislu opterećuje, ali svi moramo podnijeti teret ove krize – poručuje Heged.
(Ovaj prilog nastao je pod pokroviteljstvom tvrtke Komunalac d.o.o. Bjelovar)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!