KRIZI UNATOČ Nastavljaju se milijunski projekti na području Virovitice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Uz zaštitu zdravlja, sada je najvažnije sačuvati radna mjesta. Toga su svjesni u Virovitici, gdje su nastavljeni svi važni projekti, ističe gradonačelnik Ivica Kirin.

– To su projekti koji su još prije cijele ove situacije bili pripremljeni, ugovoreni i započeti. Na taj način htjeli smo zadržati povoljnu poslovnu investicijsku klimu te zadržati što veći broj radnih mjesta, kako u građevinarstvu, tako i u uslužnom sektoru koje prati građevinarstvo – kaže Kirin.

Ovih je dana tako završena izgradnja pristupnog trga i dvorane u sklopu čega je sagrađen i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. To je, ističe Kirin, jedan od najvećih gradskih projekata.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin (FOTO Grad Virovitica)

– Ukupna vrijednost dvorane, trga i škole je 83 milijuna kuna. Dvorana i trg napravljeni su u neposrednoj blizini naše matične škole Vladimir Nazor i učeničkog doma. To znači da će prema toj dvorani gravitirati preko tisuću učenika. Sam trg koncipiran je tako da postane jedno novo okupljalište Virovitičana – kaže Kirin.

Time se ujedno djecu miče s prometnica. Uz djecu je vezan još jedan važan virovitički projekt – gradnja vrtića u Svetom Đurađu koji će moći primiti tridesetak mališana.

– Najvažnije je da će vrtić, osim što će omogućiti kvalitetnu skrb i brigu za naše najmlađe, prije svega olakšati i život roditeljima s obzirom na to da se objekt nalazi u blizini njihovog stanovanja. Vrtić će pokrivati tri prigradska naselja, Sveti Đurađ, Podgorje i Golo brdo – kaže Kirin.

U tijeku je i rekonstrukcija pruge Virovitica-Pitomača, ovih je dana ishođena građevinska dozvola za izgradnju 60 milijuna kuna vrijednog pročistača koji je tek dio od 180 milijuna teškog projekta aglomeracije. Nastavlja se i 14 projekata energetske obnove kao i investicije vezane uz poljoprivredu i gospodarstvo.

Jedan od značajnijih projekata svakako je i izgradnja novog dječjeg vrtića (FOTO Grad Virovitica)

– U tijeku je izgradnja Centra za mljekarstvo u našoj poduzetničkoj zoni 3. Projekt je to Virovitičko-podravske županije koji se provodi u partnerstvu sa Agronomskim fakultetom, a financiran je novcem EU te je vrijedan 36 milijuna kuna. Zatim je tu izgradnja tehnološko-inovacijskog centra u vrijednosti 17 i pol milijuna kuna, a nalazi se u sklopu kampusa Visoke škole. Isto tako, u pripremi je završeni natječaj za gradnju reciklažnog dvorišta vrijednog pet i pol milijuna kuna. Uz sve navedeno, izgrađuje se komunalna infrastruktura u poduzetničkoj zoni Antunovac – kaže Kirin.

Ono što građane posebno veseli je i ponovno otvaranje gradske blagajne.

– Gradska blagajna već je godinama pun pogodak. Svi koji plaćaju račun i na njega proviziju oko četiri i pol do pet kuna, dobro znaju o čemu se tu radi, ušteda je to preko 20 do 30 kuna mjesečno što za mnoge građane znači puno – rekao je Kirin.

U Virovitici, otkriva Kirin, rade i na modernizaciji Gradske uprave.

– Planiramo kompletno usavršiti sustav elektronskog poslovanja, želimo uvesti kompletno e-poslovanje kako građani, i kada prođe kriza, ne bi morali dolaziti na šalter i u urede Grada Virovitice. Elektronskim putem tako će svi oni koji se služe internetom i računalom moći rješavati sve svoje obaveze – rekao je Kirin.

Tako i krizu poput ove treba iskoristiti kao priliku, ističe gradonačelnik Virovitice. (D. Mlinac)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!