NOVE NAVIKE Kupci spremno prihvatili plac pod vedrim nebom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Nakon što je nacionalni Stožer civilne zaštite dao zeleno svjetlo za rad tržnica, ona u Čazmi brzo se reorganizirala te, kako bi mogla udovoljiti svim zahtjevima Stožera, preselila svoje prodavače na drugu lokaciju. Naime, Grad Čazma i čazmanske Komunalije Čazma zbog tijesnog prijašnjeg prostora na kojem se inače nalazi čazmanski plac, odlučili su ga privremeno, dok traje koronakriza, premjestiti na središnji gradski trg. Tamo se inače prodaje cvijeće, a ovaj se korak pokazao punim pogotkom.

FOTO Grad Čazma

– Ima dosta zainteresiranih, ljudi dolaze, ali se drže i reda. Mislim da je dobra stvar što se tržnica otvorila, kako zbog samih proizvođača tako i zbog kupaca. Konačno smo vidjeli da naši domaći proizvodi trebaju ozbiljnije biti zastupljeni na našem tržištu – kaže direktor čazmanskih Komunalija Ivan Beljan.

Broj prodavača koji dolaze na čazmanski plac uobičajen je, a novu lokaciju dobro su prihvatili i kupci.

– Veća je komocija, a srećom, mi imamo slobodan trg u centru grada blizu same tržnice. Ima dovoljno mjesta, dovoljno komocije. Eventualno može biti nezgodno ako padne kiša jer nije natkriveno – rekao je Beljan.

Tržnica radi svaki dan od 8 do 12 sati, osim nedjeljom i blagdanom. A svi novi prodavači koji žele koristiti usluge tržnice u Čazmi, trebaju se javiti u Komunalije, poručuje direktor Beljan. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!