NOVE ODLUKE Stižu dobre vijesti za Rovišćance

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Situacija oko koronavirusa mnoge je općine primorala na promjene, no radi zaštite svojih žitelja, neke od njih su pozitivne i potrebne. Samo jedan takav primjer je dobra suradnja Općine Rovišće i Erste banke čiji postignuti dogovor itekako ide na ruku mještanima.
– S ljudima iz Erste banke dogovorili smo da se isplate za naše umirovljenike i mještane ipak vrše u ispostavi u Rovišću. Banka je radila dva puta, a sada smo u dogovoru da će raditi gotovo svaki tjedan i to, nadam se, tri dana u tjednu. No, oko toga se još dogovaramo tako da ne bih ništa još aplicirao. U svakom slučaju imamo dobru suradnju jer želimo da naši stanovnici ne moraju izlaziti van okvira općine koliko god je to moguće i to neovisno o tome što su mjere popustile – kaže načelnik Općine Rovišće, Slavko Prišćan.
Načelnik Slavko Prišćan
Situaciji se morao prilagoditi i tamošnji dječji vrtić Palčica, ali popuštanjem mjera stiže dobra vijest za roditelje.
– U razgovorima s našom ravnateljicom vrtića Kristinom Manjkas uvidjeli smo da popuštanjem mjera postoji veća potreba za otvaranjem vrtića. Jedan dio roditelja koji mora ići raditi i vraća se na posao naravno da treba svoju djecu ostaviti u vrtiću tako da će vrtić, iako jednim smanjenim kapacitetom, svejedno opet raditi – zaključuje Prišćan. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!