NOVA INVESTICIJA Škola s puno učenika kompletno se obnavlja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Jedna od građevinskih investicija Bjelovarsko-bilogorske županije je i kompletna energetska obnova Područne škole u Kraljevcu na području općine Rovišće. Europski je to projekt vrijedan 830 tisuća kuna, a uključuje izmjenu vanjske ovojnice, izolaciju stropa prema tavanu, izolaciju podova, izmjenu stolarije kao i druge potrebne radove. Na zgradi koja je sagrađena 1946. godine do sada se ništa znatno nije mijenjalo, kaže voditeljica škole Mirjana Janković.
FOTO: BBŽ
– I za učenike, i za mještane ovo će značiti jako puno jer selo, osim ove škole i doma, nema neke veće zgrade. Zato smatram da je to svima u selu nešto posebno. Nadam se da će ova obnova mještane i naravno mlađe naraštaje potaknuti da ostanu u selu i ne odlaze u veće gradove. Školu pohađa 15 učenika, prvi i četvrti razred ukupno ima 5 učenika dok drugi i treći imaju 10 učenika – kaže Janković.
U Općini Rovišće, Kraljevac je s više od 350 stanovnika, jedno od većih općinskih mjesta. Projekt je vrlo važna investicija, kako za općinu, tako i za županiju, smatra načelnik Općine Rovišće, Slavko Prišćan.
FOTO: BBŽ
– Želim se zahvaliti županu, svim njegovim suradnicima, ali i Vladi Republike Hrvatske za ulaganje u škole. Djece ime, a nama je cilj zadržati djecu i mlade na našem području. Zato su ovo iznimno važni projekti. Važan je projekt i mjesni dom koji se nalazi preko puta škole, trenutno ga uređujemo i za koji dan izgledat će sjajno. Uz to, uređujemo i nogometno, rukometno i košarkaško igralište kako bi djeci tijekom cijelog dana omogućili boravak – rekao je Prišćan.
Župan Damir Bajs jasno je istaknuo da će se u županiji štedjeti na nekim stvarima, no, to neće biti investicije jer, kako kaže, županija gradi školstvo i zdravstvo.
– Područna škola u Kraljevcu možda je mala za županiju i Republiku Hrvatsku, ali bitna je za općinu Rovišće i sve one koji tu žive. Kada govorimo o standardu, naša namjera je da svaki učenik ima isti standard, neovisno koju školu pohađa. U općini Rovišće ovo je druga škola koja se obnavlja i bit će obnovljena temeljito, od temelja pa do krova. Kada govorimo o Rovišću, pred nama je i kompletna obnova dijela škole i sportske dvorane koja je već dogovorena – ističe Bajs.
Podsjetimo da Bjelovarsko-bilogorska županija, uz postojeće radove na 15-ak gradilišta, vrijedne 330 milijuna kuna, ima spremne projekte za raspisivanje natječaja kao i osiguran novčani iznos za još dodatnih 15-ak investicija vrijednih 110 milijuna kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!