PRAZNIK RADA Županijski SDP-ovci uputili čestitku poručivši da im je radnik na prvom mjestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Povodom današnjeg Međunarodnog dana rada, SDP Bjelovarsko – bilogorske županije uputio je čestitku koju donismo u cijelosti:

U ovim teškim i kriznim vremenima današnji praznik nije samo trenutak kada prigodno razgovara o pravima i dostojanstvu radnika. Trenutak je ovo kada je sigurnost radnih mjesta postala egzistencijalno pitanje. Mjere za očuvanje radnih mjesta koje je Vlada donijela nigdje se ne dotiču dostojanstava radnika koje se poziva na odricanja od njihovih kroz godine teško stečenih prava. Dapače sve su mjere usmjerene prema poslodavcima koje se pritom ne traži niti odricanje od podijele i isplate dividendi. Mnogi od njih nakon što su primili poticaje pitaju se hoće li nastaviti raditi odnosno hoće li im profit biti zadovoljavajući ili je bolje živjeti od poticaja. Pokušava se progurati novi Zakon o radu u kojem bi se između ostalog ne bi morali s radnicima potpisivati novi aneksi ugovora o radu već bi se plaća mogla smanjivati i bez toga. Hrvatska pošta je tako za ovaj Praznik rada svojim zaposlenicima uputila čestitku ukidanjem toplog obroka. SDP neće dozvoliti marginaliziranje radnika, boriti će se za vrijednosti socijaldemokracije, društvo socijalne pravde i jednakosti ,dostojanstvo radnika. Rad je jedno do temeljnih ljudskih prava, duboka ljudska potreba.

Stoga Vam drage građanke i građani Bjelovarsko-bilogorske županije, radnici , umirovljenici i svima koji za život zarađuju svojim radom čestitamo Međunarodni praznik rada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!