PODRŠKA UGOSTITELJIMA Grad besplatno ustupa dodatne kvadrate za terase

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uz Pulu, Bjelovar bi uskoro mogao postati jedini grad u Hrvatskoj koji će svojim ugostiteljima dozvoliti dodatno širenje terasa na javne površine. Kako bi im olakšali trenutnu tešku gospodarsku situaciju te im pomogli da se prilagode strogim epidemiološkim uvjetima, u Gradskoj upravi razmišljaju da ugostiteljima dodatne kvadrate ustupe na korištenje potpuno besplatno. Drugim riječima, ugostitelji bi plaćali najam za broj kvadrata koji su koristili i do sada, dok bi novi prostor koristili ‘gratis’.

-Nisam izmislio toplu vodu i neću je izmišljati. Gdje god vidimo dobre i inovativne ideje, primijenit ćemo ih – kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak za subotnji Jutarnji list.

Otkrio je i kako je o tome već razgovarao s bjelovarskim ugostiteljima te kako se nada da provedba ideje i djelo neće zapeti na administraciji. Naime, ugostiteljima će za „širenje“ trebati potvrda o zadovoljenim minimalnim tehničkim uvjetima koji se izdaje u nadležnom uredu županijske uprave, koja ih ne bi trebao stajati više od 70 kuna. Hrebak se nada da do zastoja ipak neće doći.

-Vidimo da se sada odjednom procesi mogu digitalizirati, da Ministarstvo uprave transparentno objavljuje korisnike proračunskog novca. Ne treba pečat za sve i svašta – kazao je Hrebak.

Najnoviju odluku Grada pozdravljaju lokalni ugostitelji.

-Od početka ove krize Grad Bjelovar je uvijek među prvima donosio odluke kojima se nastojalo pomoći gospodarstvu. Naravno da smo sretni i zbog ove inicijative. Iako još uvijek nismo dobili detaljne pute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o uvjetima koje ćemo morati zadovoljiti, iz onoga što do sada znamo jasno je da većina ugostitelja bez proširenja prostora ne bi mogla opstati – kazao je za Klikni.hr predsjednik bjelovarskog Ceha ugostitelja Srećko Koljić, dodajući kako se nada da će se za primjerom Bjelovara i Pule povesti i ostali gradovi u Hrvatskoj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!