AFTER KORONA FEST Bjelovarski umjetnici imaju plan za ovo ljeto!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – AFTER KORONA FEST novi je projekt koji bi trebao okupiti umjetnike koji, bez obzira na vrstu umjetnosti kojom se bave, imaju jednu zajedničku poveznicu – Bjelovar. Inicijativa za priču namijenjenu svim Bjelovarčanima, koju su pokrenuli plesna pedagoginja Irma Unušić i kantautor Mladen Medak Gaga, svidjela se drugim umjetnicima, ali i vodstvu Grada koji je odlučio podržati ovu priču.

-Nastojali smo u startu voditi računa da to budu oni kojima je to stvarni i jedini posao, bilo da rade kao samostalni umjetnici, kao članovi nekih umjetničkih organizacija ili su obrtnici. Dakle, namjera je bila Gradu svratiti pozornost na te iste ljude koji su ostali bez ikakvih prihoda, a s idejom da bi, kad ovo stanje prođe, trebalo prije svega njih (nas) imati na umu, a ne dovoditi nužno neke druge, izvana – tumače idejni začetnici AFTER KORONA FEST-a.

Projekt za sada podrazumijeva okvirni i privremeni program od šesnaest događanja koje čine radionice, predstave i koncerti. Ukupni trošak predloženih sadržaja je oko 70 tisuća kuna, a planirani su za lipanj, srpanj i kolovoz. Organizatori kažu kako je riječ o sadržajima koji nisu odveć zahtjevni u tehničkom smislu, a po cijeni su prihvatljivi.

-Vjerujemo da još neko vrijeme iz sigurnosnih razloga neće biti uputno organizirati velika događanja s mnogobrojnom publikom, a i iznosi honorara i organizacije takvih su priredbi nerijetko ”malo bogatstvo” i predstavljaju prilično izdašan proračunski trošak – kažu organizatori koji, vjeruju, nude puno bolju opciju. U početnoj inicijativi AFTER KORONA FEST-a za sada je osam umjetnika, koji napominju kako će rado prihvatiti i sve druge koji im se žele pridružiti.

-Želimo naglasiti da su među okupljenima profesionalni izvođači koji, rečeno običnim rječnikom, žive isključivo od te vrste posla. Neki od njih djeluju u skupinama u kojima se nalaze i drugi izvođači ne nužno iz Bjelovara, što ne smatramo preprekom – napominju u ekipi koju, uz Unušić i Medaka, trenutno čine Selena Gazda, Martina Đurđević, Nabojša Buhin Nebo, Erna Rudnički, Ivan Ožegović i Ognjen Milovanović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!