ENERGETSKA OBNOVA Nekad u školi 150, a danas tek šest učenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – I dalje je u tijeku energetska obnova škola na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Ulaganja u školstvo tako se nastavljaju u češkoj Područnoj školi Ivanovo Selo koja se nalazi na području grada Grubišnog polja. Ovaj europski projekt vrijedan 1,4 milijuna kuna uključuje postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova i  podova, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, postavljanje gromobranske instalacije, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja i druge potrebne radove koji će stvoriti novi standard škole. Ravnateljica Osnovne škole Ivana Nepomuka Jemeršića, Snježana Šeliš kaže da je zadnje ozbiljnije ulaganje u područnu školu bilo davne 1971. godine.
FOTO: FACEBOOK BBŽ
–  U ovoj školi cjelokupna nastava odvija se na češkom jeziku. Davne 1960. godine u ovoj se školi orio smijeh čak 150 učenika dok danas nažalost hodnicima trčkara tek njih šestero. Vjerujem da će ovo ulaganje potaknuti stanovnike Ivanovog Sela, ali i okolnih sela, obitelji češke nacionalnosti, ali isto tako i sve druge da upišu svoju djecu baš ovdje. Malo je reći hvala našem osnivaču, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu. Ja bih rekla da će o vašim djelima najviše svjedočiti zadovoljna i sretna lica naših učenika i djelatnika kojima ste upravo vi omogućili da rade u uvjetima o kojima su donedavno mogli samo sanjati – kaže Snježana Šeliš.
FOTO: FACEBOOK BBŽ
Ispred izvođača radova Davor Alaber, direktor tvrtke Gradnja Alaber d.o.o. istaknuo je da očekuje uspješnu i pozitivnu suradnju te da će se potruditi da to bude odrađeno u najkraćem mogućem roku i sa zadovoljstvom na sve strane.
Župan Damir Bajs podsjeća da Bjelovarsko-bilogorska županija neće štedjeti na investicijama.
– Mi ne da ćemo nastaviti investicije, nego ćemo ih još i pojačati. Kada govorimo o školstvu, naš cilj je jednostavan, a to je da 9 od 10 učenika iduće godine ide u novoobnovljene škole. Standard je to koji mora biti za naše profesore, učitelje, osoblje koje radi u školama i naravno, naše učenike. Kako stvari stoje, mi smo vrlo blizu tome da to riješimo. A možda jedan od najboljih primjera upravo je Grubišno Polje gdje su bile neke od najvećih investicija u školstvu u Republici Hrvatskoj. Pred županijom je i energetska obnova Područne škole u Velikim Zdencima vrijedna 3,5 milijuna kuna čime će se završiti ciklus koji treba riješiti pitanje učenika u Grubišnom Polju – zaključio je Bajs. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!