DOBRA GODINA Unatoč krizi, vrtić bi mogao biti gotov i prije roka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NOVA RAČA – Da je riječ o plodnoj godini za Općinu Novu Raču, najbolje govori realizacija izgradnje dječjeg vrtića u središtu Općine, koja unatoč koronakrizi, napreduje i bolje od predviđenog. To je trenutno najveći i najvrjedniji projekt, a u kojoj su fazi radovi, najbolje zna načelnik Darko Knežić.
-Sve ide po planu, vrijeme nam ide u prilog, objekt je gotovo izgrađen, a trenutno su pripreme za gornju deku. Do početka svibnja bi i taj dio trebao biti završen, a onda slijedi iduća faza. Uređenje unutrašnjosti, instalacija, izolacije krova i deke i dalje kako će biti potrebno. Ako će nam i dalje sve ići prema predviđenom planu, objekt bi mogao biti završen znatno prije krajnjeg roka koji je početkom siječnja 2021. godine – istaknuo je Knežić i dodao kako izvođač vjeruje da će radove privesti kraju do listopada ove godine. Prema tim podacima, mališani bi još u ovoj godini mogli useliti u novi vrtićki objekt. Podsjetimo, investicija je to teška blizu šest milijuna kuna. Iako je u početku projektiranja iznos bio znatno manji, vremenom je cijena građevinskih radova porasla, pa se stvorila rupa od 900 tisuća kuna. Tu razliku Općina namjerava povući iz Fonda za poravnanja, no s obzirom na novonastalu situaciju, nisu sigurni hoće li im to poći za rukom. Svejedno, nadaju se najboljem, a to je da ova kriza neće potrajati čitavo desetljeće kao ona prošla.
Foto 1 Facebook Općina Nova Rača, Početak gradnje dječjeg vrtića
Iako rade na velikim projektima, vodstvo Nove Rače nije zaboravilo niti na svoje poljoprivrednike koji ovih dana užurbano kreću u svoja polje. Naime, u tijeku je uređenje poljskih puteva. Posao je to koji je uobičajen nakon zimskih mjeseci i koji je nužan kako bi poljoprivrednici mogli do svojih parcela. Kako to izgleda u Novoj Rači, pojašnjava načelnik Darko Knežić.
-Uređuju se poljski putevi u Nevincu, Staroj Rači, Orlovcu i Sasovcu. A otprilike ćemo samo u ovome valu uložiti oko 150 tisuća kuna za spomenuta uređenja – istaknuo je Knežić dodavši kako posao odrađuje općinsko komunalno poduzeće, a prioriteti se donose zajedno, u suradnji s mjesnim odborima.
-Mi kamen dopremimo na deponij, a potom se on odvozi po poljskim putevima gdje je najpotrebniji. Iako i sami obilazimo i gledamo gdje su najveće potrebe, članovi mjesnih odbora redovito nam javljaju koje puteve treba najprije urediti – istaknuo je Knežić i zaključio da godišnje za taj posao ode i do 300 tisuća kuna iz općinskog proračuna, zavisi od vremenskih neprilika. Naročito onih jesenskih koji najviše unište poljske puteve.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!