OTVORENA IGRALIŠTA Rekreacija je dozvoljena, ali druženje nikako

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iza nas je prvi dan otkako su ponovno otvorena dječja igrališta i sportski tereni. Budući da je vrijeme toplo i većinom suho, vrlo je vjerojatno da su svi jedva dočekali zeleno svjetlo za izlazak u omiljene parkove, sportske terene, dječja igrališta…Provjerili smo kakva je situacija na terenu, odnosno jesu li Bjelovarčani pohrlili na rekreaciju i druženje na otvorenom.
Valna Bastijančić Erjavec
– Ono za što smo dobili odluke, već smo poduzeli određene korake. Tako da će u tijeku današnjeg dana biti vraćeni obruči za koševe, golovi, zapravo sve ono što smo zbog mjera morali ukloniti – kaže Valna Bastijančić Erjavec, načelnica gradskog Stožera civilne zaštite.
Zbog dobre kontrole i savjesnosti samih građana koji su uvidjeli opasnost bolesti, ali i činjenice da Bjelovar nema velik broj zaraženih, Bastijančić Erjavec ističe kako je popuštanje mjera bio logičan slijed događanja.
– Međutim, moram napomenuti da je još uvijek na snazi pridržavanje razmaka između ljudi. Također, još uvijek čekamo preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o tome kako se sada ljudi, u trenutnoj situaciji, trebaju ponašati na samim igralištima – rekla je  Bastijančić Erjavec.
Rekreacija je dozvoljena, ali ne i druženje, ponavlja načelnica stožera koja očekuje konkretne upute kako bi i sami u gradskom stožeru mogli ispravno postupiti i štititi građane i dalje od zaraze koja nije nestala. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!