PROMJENA PLANA Općinski vijećnici odlučili da je 300 hektara previše

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Iako je Končanica suglasnost na Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem dobila prije više od godine dana, još uvijek se nije došlo do faze raspisivanja natječaja. Spornim se pokazala maksimalna površina koju u zakup može dobiti jedna osoba ili tvrtka što je u Končanici određeno na 300 hektara. Na to su sada prigovor imali općinski vijećnici, kaže načelnik Zlatko Bakunić.
Načelnik Zlatko Bakunić
– Promijenili su odluku rekavši da je to previše i na to naravno imaju pravo. U novoj odluci o raspolaganju stoji da se do 25 hektara može dodijeliti fizičkoj ili pravnoj osobi – kaže Bakunić.
Ta promjena cijelu proceduru vraća na početak.
– Nama sada slijedi ponovno prikupljanje svih potrebnih suglasnosti, od Županije, Ministarstva i svih onih koje smo do sada tražili – kaže Bakunić.
Koliko će to, što zbog koronakrize što zbog parlamentarnih izbora, trajati ne može se znati, napominje Bakunić koji strahuje i hoće li Ministarstvo poljoprivrede sada uopće dati zeleno svjetlo.
– Ministarstvo je dalo naputak da idemo u okrupnjavanje zemljišta, a ne na cijepanje – rekao je Bakunić.
Dok procedura traje, državnim poljoprivrednim zemljištem će se u Končanici i dalje moći raspolagati ugovorima o privremenom korištenju. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!