NOVA ULAGANJA Obnova kreće sutra, no troškovi su znatno poskupjeli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Planirani projekti Općine Sirač uspješno se bore protiv koronakrize. Dokaz tome je još jedan potpisan ugovor s izvođačem radova kojim se nastavlja tamošnje obnavljanje društvenih domova. Posljednjih godina Općina znatno ulaže u opremanje ovih objekata, a uz pomoć novčanih iznosa iz europskih fondova, nekoliko ih je već i obnovljeno. Novi ugovor i nova ulaganja spremno čekaju realizaciju još jednog mjesnog doma. Načelnik Općine Sirač, Branimir Miler otkriva koji bi dom uskoro trebao dobiti novi sjaj.

Načelnik Branimir Miler

– Za dom u Šibovcu prošle godine javili smo se na natječaj te je potpisan ugovor od 2,9 milijuna kuna. U domu se uređuje kompletni interijer, mijenjaju se stolovi, pozornica, kuhinja, bit će novi sanitarni čvor, a uređuje se i okoliš oko doma. Na natječaj se javilo njih nekoliko, a najpovoljniji su bili Promet Požega. Sutra ih puštamo u posjed – rekao je Miler.

Budući da je natječaj raspisan davno, načelnik očekuje da su se cijene radova i materijala zbog spomenute krize – povećale.

– Očekujemo da će radovi biti skuplji za sigurno još 500 do 600 tisuća kuna jer već sada znamo, da je ono što smo dogovarali, a to su cijena materijala i radnog sata, otišla gore. Očekujemo zato da će troškovi biti još veći – ističe Miler.

Miler kaže da točan iznos povećanja cijena još nije poznat, ali troškovi obnove doma sigurno će biti 10 do 20 posto veći od planiranog. Radovi kreću sutra, a trajanje izvođenja i konačan iznos pokazat će vrijeme. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!