SADA JE I SLUŽBENO Župan kreće u utrku za saborski mandat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Sada je i službeno. Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs na predstojeće će parlamentarne izbore izaći zajedno sa SDP-om. Potvrdio je to potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić rekavši da među ostalim partnerima HSS-om, HSU-om i SNAGA-om, SDP u koaliciju ide s Damirom Bajsom iz 2. izborne jedinice.
Da je to logičan slijed, potvrdio je i Tihomir Jaić, županijski šef SDP-a koji se osvrnuo na dugogodišnju dobru suradnju SDP-a i Damira Bajsa.

– Prvo smo krenuli surađivati na županijskoj razini gdje zajedno sa županom obnašamo županijsku vlast, nastavili smo tu suradnju i na europskim izborima, službeno smo imali suradnju i u predsjedničkoj utrci pa je logičan slijed da ju nastavimo i sada, na parlamentarnim izborima. Zahvaljujemo se županu Bajsu što je prepoznao stranku koja može donijeti promjene Hrvatskoj – kazao je prvi čovjek bjelovarsko – bilogorskog SDP-a rekavši da su očekivanja jasna. Naime, Jaić je uvjeren da će nova vlast županiji prvenstveno donijeti puno više projekata nego dosad. Podsjetio je da su se dosad u županiji realizirali većinom projekti financirani isključivo novcem iz proračuna ili europskim sredstvima, zaključivši da županiji već dugi niz godina nedostaju državna sredstva. Suradnja s Bajsom će se, potvrdio je Jaić, nastaviti i na lokalnoj razini, u gradovima i općinama diljem županije. Što se tiče datuma održavanja izbora, Jaić tvrdi da je SDP spreman u svakom trenutku izaći na birališta. Za HDZ je rekao da je jasno kako ispituju javno mnijenje i kalkuliraju je li im bolje odgovara srpanj ili primjerice, rujan.
Župan Damir Bajs, sve do objave ovog članka nije odgovorio na naše upite, stoga ćemo njegovu izjavu prenijeti naknadno.
Župan Damir Bajs
Neslužbeno, pak doznajemo, da po zakonskim i tehničkim prilikama, Bajs ima dvije opcije.
Prva mu je opcija da prisegne kao saborski zastupnik, naravno ukoliko dobije dovoljan broj glasova, te da ponudi ostavku na mjesto župana. Druga opcija je da još netko od članova Damir Bajs Nezavisne liste bude na listi pa da onda SDP tom drugom članu da Bajsov mandat. U toj opciji, to mora učiniti SDP, a ne sam Bajs. Tehnički, Damir Bajs ne može obnašati istovremeno dvije dužnosti – biti župan i saborski zastupnik. Kako neslužbeno doznajemo, daljnji ishodi i rasplet ove situacije mogu znatno ovisiti i o tome koliko glasova će Bajs dobiti na samim izborima.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!