INFRASTRUKTURA Uređuje se 11 parcela u poduzetničkoj zoni

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Na izgradnji prometnice te komunalne infrastrukture u Zoni malog i srednjeg poduzetništva se vrijedno radi u Grubišnom Polju. Radovi vrijedni gotovo 13 milijuna kuna stvorit će dodatnih 11 parcela koji će postati dostupni novim poduzetnicima u industrijskoj zoni. Čak 95 posto novčanih iznosa povučeno je iz Europskog fonda za regionalni razvoj te iz Programa za sufinanciranje provedbe EU projekata.
– To je komunikacija s postojećom infrastrukturom koja otvara nove prostore za poduzetnike u industrijskoj zoni, ali i povezuje postojeće koji se tamo već nalaze. Tako se stvara jedan kružni tok kako bi oni mogli komunicirati svi zajedno u jednom krugu – otkriva gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
Uz to, svrha je da se turistička zona odvoji od industrijske, a Mađeruh kaže da su za nju novčani iznosi već tu. Dobiveni su od resornog ministarstva i to za projektnu dokumentaciju koja je pri kraju i očekuje se kroz mjesec ili dva. Važno je spomenuti i da koronakriza nije utjecala na planirane radove te da će se oni završiti i prije planiranog roka.
– Terminski planovi poštuju se. Nadali smo se da će investicija biti gotova do trećeg mjeseca sljedeće godine, ali mislim da ćemo ju završiti čak do kraja ove godine – ističe Mađeruh. Kada se investicija završi, na području zone nalazit će se prometnica, vodovodna mreža, kanalizacija, plinovod, telekomunikacijska infrastruktura te nova rasvjeta. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!