LIVADSKA ULICA Nakon dugih 40 godina asfalt je tu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stanovnici Livadske ulice u Bjelovaru napokon će dobiti novu asfaltiranu cestu i pješačku stazu. Cilj Grada je da mještani svih gradskih ulica dobiju osnovnu i komunalnu infrastrukturu 21. stoljeća, a Livadska ulica jedna je od zadnjih na kojima se radi. Radovi vrijedni oko milijun kuna trebali su krenuti još prošle godine, no prije svega trebala se napraviti kanalizacija i ostali potrebni radovi koji dolaze prije konačnog uljepšavanja. Trenutno su radovi pri kraju, a danas ih je obišao i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji pohvaljuje stanovnike što su ostali strpljivi.
Gradonačelnik Dario Hrebak
– Još prije šest, sedam godina stanovnici su bili ogorčeni što ulica nije uređena i asfaltirana, a to su bili s pravom. S predstavnicima stanara sjeli smo i praktički u godini i pol dana riješili smo ovaj problem. Radovi će završiti kroz dan, dva. Ukupna vrijednost kanalizacijske mreže koju smo radili u suradnji s našim Vodnim uslugama je 300 tisuća kuna dok je milijun kuna otprilike koštalo kompletno uređenje. Nije lako naći sve te milijune, pogotovo iz naše komunalne naknade pa je možda zato to i trajalo toliko. Vjerujem da ćemo do kraja mandata uspješno urediti sve gradske ulice – kaže Hrebak.
Koliko uređenje znači mještanima ulice, potvrđuje Kristijan Milović koji kaže da se na ovo čekalo 40 godina.

– Od kada sam došao u ulicu, samo ja na uređenje čekam 15 godina. Susjedi do mene u ulici žive 40 godina i isto toliko čekaju na asfalt. Da se karikirano izrazim, počeo sam već lupati po koljenu. Čovjek koji je sve inicirao, predao mi je svu dokumentaciju rekavši da je star i više ne može te da ja nastavim. Ja sam to nastavio, polako i nježno, ali kada je susjed umro, to je bila kap koja ja prelila čašu – ističe Milović.
Iako Milović žalost ne skriva, kaže kako je zahvalan zato što se novom asfaltu posebno vesele djeca čiji bicikli spremno čekaju da se asfalt osuši. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!