PROVJERILI SMO Jesi li stabla srušena zbog prostora za kafiće?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mirne prijepodnevne šetnje s djecom kroz Grad Bjelovar, skupinu građana uznemirio je danas prizor sječe dvaju stabala na samom Korzu. Budući da su se srušena stabla nalazila neposredno pored ugostiteljskih objekata koja se spremaju otvoriti svoja vrata gostima za samo tri dana, brzo se pročulo kako je riječ o rušenju zelenila kako bi se stvorio dodatan prostor za proširenje terasa kafića. Budući da je gradonačelnik Dario Hrebak oštro opovrgnuo tu tezu, provjerili smo s Ivanom Šepovalom koji održava gradske zelene površine, koji je razlog za iznenadnom sječom stabala.

-Još prošle jeseni kad smo orezivali drveće, gledali smo ta stabla i razmišljali da ih odmah uklonimo, no još smo ih ostavili preko zime. No, ovog proljeća postalo je potpuno jasno da su se osušila i komunalni redar nam je kazao da ih uklonimo – kratko je kazao Šepoval koji je ujedno pojasnio kako duž Korza treba podsađivati stabla, no budući da će Korzo ići u kompletnu obnovu i rekonstrukciju, iz Grada mu je rečeno da to ne čini sada. Aludiranje da je riječ o dodatnom prostoru za terase kafića, Šepoval je, poput gradonačelnika, opovrgnuo.
-Nas to ne zanima, nas zanima isključivo posao, a ono što je suho, ne može biti na Korzu. Mene ne može nitko nagovoriti na ništa, ne može mi nitko narediti da nešto napravim ako ja smatram da to ne treba napraviti. Isključivo posao, a nikakve igre i igrice ne dolaze u obzir – maknuo je svaku sumanju Šepoval s nagađanja da su se stabla uklonila zbog dodatnih stolova na gradskom Korzu.
Za nova stabla na tom istom Korzu, Bjelovarčani će se očito morati još malo strpjeti.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!