DAN CRVENOG KRIŽA Vrijeme je za pokazati što znači biti čovjek

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Međunarodni je dan Crvenog križa koji je ove godine posvećen volonterima te humanitarne organizacije. Posebno se želi zahvaliti svima koji nesebično pomažu za vrijeme pandemije, a spremnih ruku pomagača bjelovarskom Crvenom križu nije nedostajalo, kaže ravnateljica, Vida Malek.
FOTO: FACEBOOK CRVENI KRIŽ BJELOVAR
– Mi smo svakodnevno imali i pozive i kontakte s našim volonterima. Nažalost, nismo ih mogli sve pozvati, no evo u ovoj situaciji bilo je uključeno 18 do 20 volontera – kaže Malek.
Volontirali su i oni koji su zbog krize ostali bez posla, ali su svejedno željeli pomoći, a volontirali su i studenti. Među njima je i Gorana Radić. Kako, kaže, nije mogla ići na predavanja željela je korisno iskoristiti vrijeme što bi preporučila i ostalima.
– Sugrađanima i sugrađankama bih poručila da poštuju mjere koje je donijela Vlada i da pomognu onima kojima je pomoć potrebna jer mislim da je sada pravo vrijeme za pokazati što znači biti čovjek – ističe Radić.
Volonteri Crvenog križa Bjelovar to za vrijeme pandemije pokazuju dostavom namirnica i lijekova starijima i bolesnima kako se oni ne bi morali izlagati, ali i osobama u samoizolaciji. Njihovu je pomoć koristilo oko 250 Bjelovarčana. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!