DARIVANJE KRVI – Unatoč strogim mjerama, odaziv dobar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Treći je dan bjelovarske akcije darivanja krvi, a odaziv dobrovoljnih darivatelja tekućine koja život znači je prvog i drugog dana bio dosta dobar, kaže ravnateljica Crvenog križa Bjelovar, Vida Malek.
-Prvog smo dana prikupili 71 dozu krvi. Akcija se još nastavlja i danas pa pozivamo sve građane da dođu i daruju krv – istaknula je Malek.
Iako darivatelje sadašnja situacija nije obeshrabrila, zbog pandemije su na snazi nova pravila, pa se i broj onih koji mogu dati krv suzio u odnosu na uobičajene okolnosti.
-Darivanju krvi mogu pristupiti osobe koje nisu putovale izvan Hrvatske zadnjih mjesec dana, koje nisu bile u kontaktu s osobama koje su zaražene, koje nisu bile u samoizolaciji, ali i naravno one osobe koje nemaju simptome poput povišene temperature, kašlja, kratkog daha – pojasnila je Malek.
U prostoru bjelovarskog Crvenog križa u kojem se održava akcija, razmak između ljudi mora biti dva metra, a ispred zgrade se ne smije stajati u grupama. Krv se još danas može dati do 17 sati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!