NOVE MJERE Poduzetnicima i obrtnicima stiže još podrške

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Na ublažavanju gospodarskih posljedica koronakrize nastavljaju raditi u Garešnici. Nakon što su svoje poduzetnike i obrtnike oslobodili plaćanja komunalne naknade, odvoza otpada, najma javnih površina i gradskih poslovnih prostora, sada su uveli dvije nove mjere.
FOTO Grad Garešnica
– Jedna od novih mjera bit će sufinanciranje kamata za kredite gospodarskim subjektima. Svi smo svjesni situacije u kojoj se nalaze obrtnici i poduzetnici i ovo će biti svojevrsna pomoć koja će im u nekom novom startu biti podrška za njihov daljnji rad – kaže garešnički gradonačelnik, Josip Bilandžija.
Druga garešnička nova mjera je jednokratna pomoć obrtnicima kojima je do sada odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite bio zabranjen rad.
– Radi se o tome da ćemo prije svega, nakon preuzetih zahtjeva od naših poduzetnika i obrtnika, odrediti onaj maksimalni iznos do kojeg mi možemo ići. Za sada bih rekao da iznos neće biti manji od tisuću kuna po obrtu – ističe Bilandžija.
No, on ovisi o tome koliko će obrtnika zatražiti gradsku pomoć. Na području grada je, kaže Bilandžija, privremeno vrata moralo zatvoriti šezdesetak obrta. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!