ONLINE RADIONICA Kreacije malih umjetnika bit će trajno zabilježene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐURĐEVAC – Ostanak kod kuće i nemogućnost svih aktivnosti koje smo u pravilu naviknuti raditi uživo i na drugačiji način, Udruga Peski-Art Đurđevac i Udruga Osmijeh odlučili su olakšati, osobito djeci. Organizirali su likovnu radionicu, na koju se baš svako dijete može prijaviti. Franjo Mihočka iz udruge Peski- Art otkrio je nešto više o ovogodišnjoj radionici.
Ove godine likovna radionica zove se Osmijeh u bojama. S obzirom na situaciju s epidemijom Covid-19 nismo u mogućnosti radionicu održati u pravom fizičkom smislu. Zato smo pozvali djecu da se prijave, da kod kuće izrade likovne radove i da nam pošalju fotografije tih radova – kaže Mihočka.
Ove godine će to biti odrađeno online, budući da fizički djeca ne mogu biti na radionici, a radovi će na nekim mjestima ostati trajno.
– U prijavi je potrebno navesti ime, prezime, mjesto iz kojeg dijete dolazi te godine starosti. Mi ćemo onda 20. svibnja, kada su bili predviđeni Dani otvorenih vrata, napraviti video prezentaciju te ju objaviti na You tube kanalu kao što je bio slučaj i s izložbom pisanica – kaže Mihočka.
FOTO: PESKI ART FACEBOOK
Svi oni koji su propustili spomenutu izložbu pisanica, istu mogu pogledati i na  stranicama udruge Peski-Art. Mihočka otkriva do kada djeca imaju vremena za svoje kreacije, ali i da je moguće sudjelovati u grupi.
– Prijave za sudjelovanje primaju se do 17. svibnja. Moguće su i grupne prijave poput razreda, skupina iz vrtića i slično. U tim slučajevima obično djelatnici škola i vrtića animiraju djecu da nešto naprave te ih zatim i prijave kao jednu skupinu – rekao je Mihočka.
Bilo u grupi, bilo samostalno, djeca se mogu prijaviti na mailove franjo.mihocka@gmail.com ili peski.art@gmail.com, a po djetetu mogu biti prijavljena tri rada.
– Cilj nam je da se nešto događa. Djecu koja se sada uglavnom nalaze kod kuće, želimo potaknuti da i kod kuće ostanu kreativni i imaju zanimaciju dok oni koji su u školi ili vrtiću, kreacije mogu stvoriti i na likovnim radionicama. Važno nam je da napravimo video prezentaciju koja će ostati trajno zabilježena – zaključuje Mihočka. (G. Čuljak)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!