VRIJEDNA DONACIJA Izdvojili sredstva za obnovu stradale crkve

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Župan Darko Koren posjetio je župnu crkvu sv. Marka Evanđeliste u Zagrebu kako bi uručio donaciju Koprivničko-križevačke županije za obnovu ove znamenite crkve stradale u nedavnom potresu koji je teško oštetio mnoge građevine na području grada Zagreba. Donaciju u iznosu od 100 tisuća kuna župan je uručio vlč. Vladimiru Magiću koji je zahvalio na pomoći te proveo izaslanstvo Županije kroz unutrašnjost crkve u kojoj su vidljiva oštećenja nakon razornog potresa. Župan Koren i župnik župe sv. Ane iz Križevaca Stjepan Soviček obišli su i najljepšu baroknu crkvu sv. Katarine na Gornjem gradu koja je značajno stradala u potresu.

-Vjerujem kako je u ovom teškom vremenu svaka pomoć dobrodošla pa tako i ovaj naš doprinos kojim pomažemo od srca i koji osim financijske ima i simboličku vrijednost. Ovo je dio mozaika pomoći kojim će se obnoviti ovaj jedinstveni spomenik kulture i riznica sakralne umjetnosti,  koja je simbol Zagreba i Hrvatske i zbog toga nam je drago što smo se na ovaj način uključili  u obnovu. Kao što znate i mi imamo svojeg svetog Marka, nebeskog zaštitnika Koprivničko-križevačke županije svetog Marka Križevčanina pa smo i na taj način još više vezani.  Uključili smo se i u pomoć Gradu Zagrebu  te ćemo na zato predviđeni žiroračun uplatiti iznos od 100 tisuća kuna uz preporuku da se sredstva doniraju  jednoj od zagrebačkih bolnica gdje odlaze mnogi naši stanovnici.  Unatoč potresu i pandemiji koronavirusa koja nas je zadesila s optimizmom gledamo prema naprijed i siguran sam kako ćemo iz ovih zahtjevnih okolnosti na kraju zajedničkim snagama probuditi duh altruizma i solidarnosti koji su često zaboravljeni na marginama društvene zbilje – istaknuo je župan Koren.

Na kraju posjete vlč. Magić je još jednom zahvalio Županiji na donaciji kazavši kako je župa sv. Marka Evanđeliste kroz svoju povijest oduvijek živjela s gradom i hrvatskim narodom dijeleći dobro i zlo te kako će dobročinstva ljudi, kojima se olakšavaju popravci i građevinski zahvati, kao i donacija Koprivničko – križevačke županije ostati zapisana kao testament vremena za buduće generacije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!