ČUDO U GUDOVCU Grad će, nakon pola stoljeća, dobiti novi vrtić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako je situacija oko koronavirusa utjecala na mnoga događanja u gradu Bjelovaru, na velikim značajnim projektima i dalje se radi. Projekt izgradnje vrtića od velike je važnosti za građane, pogotovo kada se uzme u obzir da na području grada već više od 50 godina nije građen vrtić. Nova zgrada Dječjeg vrtića Bjelovar gradi se u naselju Gudovac gdje će na raspolaganju biti dvije vrtićke i jedna jaslička skupina. Budući vrtić, za koji je odobreno sufinanciranje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, mogao se napraviti samo izvan centra grada, i to u naseljima do pet tisuća stanovnika, napominje gradonačelnik Dario Hrebak.

– Gudovac je prometno središte prema kojem gravitira velik dio ruralnih naselja grada Bjelovara. Ovdje je i državna cesta, tako da postoji mogućnost da ovaj projekt doista zaživi i da djeca iz okolnih područja dođu upravo u ovaj vrtić. Na taj način povećat će se participacija djece u samim vrtićima. Radi se o natječaju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ovaj vrtić dodatno planiramo prijaviti i na mjere sufinanciranja Ministarstva regionalnog razvoja – rekao je Hrebak.
Za ovaj projekt Gradu je dodijeljeno 6,3 milijuna kuna dok je Grad izdvojio oko 2 milijuna kuna. Ukupan iznos od 8 milijuna kuna tako će obuhvatiti cijeli projekt gradnje i opremanja.
Ravnateljica A. Lauš
– Proširenje kapaciteta vrtića značit će jako puno, a također će značiti i za pedagoške standarde. Već smo imali upita iz okolnih mjesta tako da vjerujemo da će se mjesta popuniti. Kapaciteti su tu, tako da svatko tko treba vrtić, u njega može i smjestiti dijete – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.
Novi vrtić zahtjeva i dodatna radna mjesta, tako da će desetero budućih zaposlenika imati priliku pružiti njegu, skrb te naobrazbu svim mališanima budućeg vrtića. (D. Aleksić)
 
 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!