JAVNA RASPRAVA Izgled središnjeg trga u rukama građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Koliko je mišljenje građana važno znaju u Grubišnom Polju gdje je provedena javna rasprava u vezi rekonstrukcije Trga bana Josipa Jelačića. Svi zainteresirani građani, udruge i ustanove za vrijeme trajanja prijave mogu izraziti svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe u vezi već postojećeg nacrta idejnih rješenja. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh otkriva kakvi su dosadašnji komentari i što to građani žele promijeniti.
– Uglavnom su komentari da ima premalo zelenila i da ima previše betona. S tim se i ja slažem, to bi bio i moj osobni komentar. Drago mi je da su građani uočili da projektant nije stavio više zelenila pa da ne bude sve samo beton i asfalt – kaže Mađeruh.
Spomenuti komentari uvažit će se, a već sada prema nacrtima je vidljivo da će trg biti moderno uređen s podnom led rasvjetom, klupama, zelenilom, fontanom za piće, prostorom i punjačem za električne bicikle te pozornicom, dok će se trgu s južne strane moći pristupiti nizom stuba.
– Trg smo podijelili u dva dijela. I s jedne i s druge strane nalazi se komunikacija D5, ako se gleda s lijeve strane Virovitice, taj je projekt već gotov, rađen je još prošle godine. Ovaj dio što je ostao nadam se da ćemo riješiti do kraja godine. U pripremi smo projektne dokumentacije kako bismo mogli koristiti europske novce za uređenje Trga – rekao je Mađeruh.
Javni uvid moguće je obaviti do 14. svibnja u predvorju zgrade Grada Grubišno Polje ili putem elektronskih obrazaca koji se nalaze na internetskoj stranici Grada. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!