KORONAVIRUS I dalje bez novih slučajeva zaraze

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji već 26 dana zaredom nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom. Na području naše županije trenutno je jedna zaražena osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 360 osoba. Niti jučer nije bilo kršenja mjera samoizolacije, a policija je do sada provela 3970 kontrola provođenja spomenute mjera samoizolacije.

U Hrvatskoj je danas počela treća faza popuštanja epidemioloških mjera koja uključuje i početak rada predškolskih ustanova te razredne nastave od prvog do četvrtog razreda. Također, nakon gotovo dvomjesečne pauze s radom počinju i trgovački centri, ugostiteljski objekti, uspostavlja se međugradski, cestovni, željeznički i domaći zračni prijevoz putnika te se otvaraju autobusni i željeznički kolodvori za međugradski promet. Od danas se ukidaju e-propusnice, a javna okupljanja dozvoljena su za najviše četrdeset ljudi umjesto dosadašnjih pet.

-Pridržavajmo se i dalje svih preporuka naših epidemiologa, odgovorno ponašanje neka nam bude prioritet – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!