U NOVE POBJEDE Evo koliko se mališana vratilo u vrtiće i škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U školske klupe na bjelovarskom području danas je zasjelo svega 14 školaraca, od kojih 11 u II. osnovnoj školi, a troje u I. osnovnoj. Nastava je za njih organizirana u posebnim uvjetima, prema strogim pravilima epidemiološke struke.

-Uz manji broj učenika to je puno lakše. Djeca su podijeljena u dva razreda, u dvije skupine. Svaki razred može imati i svoj sanitarni čvor, budući da je učenika malo – kaže ravnateljica II. OŠ Bjelovar Vlatka Ileković.

Puno roditelja ipak je odlučilo djecu još malo ostaviti kod kuće, budući da još uvijek ne smatraju škole sigurnima zbog koronavirusa. Ipak, za njih nema brige jer se online nastava još uvijek održava.

-To sad rade učiteljice, i u duplom su poslu. Imaju normalno online nastavu kada dođu kući, pregledavaju zadaće i slično, a u školi rade s djecom koja su na nastavi fizički – kaže Ileković.

Slično s odazivom je bilo i u drugim dijelovima Bjelovarsko-bilogorske županije. Prema podacima županijskog Ureda za prosvjetu, od ukupno 2710 učenika nižih razreda u svim županijskim školama, na nastavi ih je danas bilo 86. Među njima i troje školaraca u školi u Ribnjačkoj, područnoj školi OŠ Velika Pisanica.

-Učenici su danas stigli na nastavu, a u školi bi trebali biti svaki dan od 8 do 11,25 sati. Sa svojom učiteljicom će raditi redovne predmete, dok će vjeronauk i engleski jezik raditi online – pojašnjava ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić.

Nešto bolji odaziv bio je danas u dječje vrtiće na bjelovarskom području. Kako su izvijestili iz bjelovarske Gradske uprave, od ukupno 1032 mališana, na čuvanje je stiglo njih 198.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!