INFRASTRUKTURA Napokon stiže gradska voda u sva naselja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U posljednje tri godine u Garešnici je izgrađeno dvadesetak kilometara vodoopskrbne mreže, a u tijeku je izgradnja vodovoda u Dišniku. Počela je u kolovozu prošle godine, a financiraju je Hrvatske vode, kaže gradonačelnik, Josip Bilandžija.
– Vrijednost investicije je 3,9 milijuna kuna. Ukupna dužina cjevovoda koja iznosi 9,4 kilometra za sada je izvedena u dužini otprilike 3,5 kilometara. Vrijednost radova koji su do sada izvedeni je približno 800 tisuća kuna – kaže Bilandžija.
FOTO Grad Garešnica
Dobra vijest za Dišničane je da priključke na gradsku vodovodnu mrežu neće morati platiti. U Garešnici planiraju gradsku vodu dovesti i do preostalih naselja koji ju još uvijek nemaju.
– Već imamo pripremljen projekt gradnje vodoopskrbne mreže s odvodnjom i pročišćivačem u Hrastovcu. Radi se na programu izgradnje vodovoda u Kajgani i Tomašici, to su sve projekti koji su trenutno u tijeku – rekao je Bilandžija.
Bilandžija se nada da će uskoro krenuti i njihova realizacija, ali svjestan je, kaže, da na to utječe i sadašnja situacija. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!