POGREŠKA ISPRAVLJENA Ipak svim pčelarima stiže tražena potpora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovih dana objavljen bjelovarski Javni poziv za poljoprivredne potpore kod dijela je proizvođača izazvao nezadovoljstvo. Pčelari su se upitali zašto gradsku potporu mogu dobiti samo članovi pčelarske udruge, a ne svi. Da je članstvo kao  jedan od uvjeta uistinu bila namjera, potvrdio nam je predsjednik Pčelarske udruge Bilogora-Bjelovar Goran Pranjić. No, to, kaže, nije bilo kako bi se diskriminiralo one koji se nisu učlanili već kako bi se kvalitetnije suzbijale bolesti i sačuvao pčelinji fond.

– Smatrali smo da svaki pčelar koji je član Udruge sudjeluje na svim edukacijskim predavanjima, prima časopis Hrvatska pčela te prati trendove u pčelarstvu, naročito što se tiče zaraznih bolesti koje su sve učestalije – napominje Pranjić.

Međutim, pokazalo se da taj argument pravno ne drži vodu.

– Ispravili smo pogrešku koju priznajem i preuzimam odgovornost na sebe. Pogrešku smo ispravili u najkraćem mogućem roku – kaže zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

Ispravljanje pogreške konkretno znači da je kriterij članstva u Pčelarskoj udruzi Bilogora-Bjelovar prekrižen.

– Natječaj za pčelare bit će objavljen za sve što znači da se javni poziv odnosi na sve pčelare, i na one koji jesu i na one koji nisu u Udruzi – ističe Brajdić.

Svi oni mogu računati na gradsku potporu od 30 kuna po pčelinjoj zajednici s tim da jedan korisnik može dobiti najviše četiri tisuće kuna. Za to se mogu javiti do 3. lipnja do kada je javni poziv otvoren. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!